30/04/2020

Start nu een collectepagina

< Terug naar nieuws

Wil je collecteren voor het leukste asiel van Nederland, maar loop je liever niet door de regen lamgs de deuren? Geen probleem, je kunt nu collecteren met je eigen facebookpagina. Start je eigen collectepagina in een paar simpele stappen. Ga naar https://www.facebook.com/haagsdierencentrum en klik op online collecteren. Help de honden en de katten van het asiel! De opbrengst is bestemd voor het Sociaal Fonds honden en katten.

Het Haags Dierencentrum is het oudste (1877) en bijna grootste asiel in Nederland. Wij vangen per jaar gemiddeld 1800 honden en katten op, uit de gemeente Den Haag. Deze worden op straat gevonden of afgestaan omdat de eigenaar er niet meer voor kan zorgen.

De laatste jaren is het aantal dieren dat met gezondheidsklachten bij ons binnenkomt flink gestegen. De medische zorg voor de dieren brengt hoge kosten met zich mee. Wij proberen altijd de vorige eigenaar van het dier te achterhalen. Dit om meer achtergrondinformatie te verkrijgen over het de kat of de hond, maar ook om te vragen of zij nog kunnen bijdragen in de kosten van de behandeling.

In bijna alle gevallen, worden de (medische) kosten niet gedekt door de afstandskosten die de eigenaar (voor zover deze bekend is) moet betalen, als deze al kan betalen. Het Haags Dierencentrum kan deze dieren alleen met hulp van donateurs de benodigde medische zorg blijven geven.

Speciaal voor deze dieren hebben wij het Sociaal Fonds honden en katten opgezet.