Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen.

Wij zijn ALLEEN OP AFSPRAAK geopend.

Heb je interesse in een asielhond, mail naar hond@haagsdierencentrum.nl. Heb je interesse in een kat, mail naar kat@haagsdierencentrum.nl  Vergeet niet je telefoonnummer te vermelden en geef vast antwoord op de volgende vragen:Uit hoeveel leden bestaat jouw/jullie gezin?

  1. Heb je kinderen? Zo ja, welke leeftijd zijn ze?
  2. Hebben jullie eerder katten/een hond gehad?
  3. Hoelang is de kat/hond alleen thuis?
  4. Heb je/hebben jullie andere huisdieren? Zo ja, graag meer informatie over hun karakters/leeftijd (zijn ze bv gewend om met een kat/hond te leven)
  5. Heb je en buitenruimte waar de kat/hond mag komen? Balkon/tuin
  6. Wat zoeken jullie voor kat/hond? Leeftijd, karakter….
  7. Heb je er bezwaar tegen als de kat/hond dieetvoer nodig heeft?
  8. Ook zouden wij graag je telefoonnummer ontvangen.

Bij vermissing van je hond mail z.s.m. naar hond@haagsdierencentrum.nl Bij vermissing van je kat mail z.s.m. naar kat@haagsdierencentrum.nl  Vergeet niet je telefoonnummer te vermelden.

Voor het afstand doen van een kat mail je naar kat@haagsdierencentrum.nl  Vergeet niet je telefoonnummer te vermelden.

Voor het afstand doen van een hond mail je naar hond@haagsdierencentrum.nl  Vergeet niet je telefoonnummer te vermelden.

 

Nee, je kunt alleen betalen met pin.

Volgens de wet zijn we verplicht binnengebrachte zwerfdieren 14 dagen in het asiel te houden in afwachting van hun baasje. Die 14 dagen zitten ze apart van de andere dieren om het risico op eventuele besmetting te beperken (bijvoorbeeld met niesziekte). Na deze periode kunnen de dieren in principe herplaatst worden. Vaak hebben ze echter nog speciale verzorging nodig in het asiel vanwege gezondheids- of gedragsproblemen.

Nee, er zit geen maximum aan het verblijf.

Wij zoeken nieuwe eigenaren voor onze asielhonden en -katten die ‘vrij voor plaatsing’ zijn (er klaar voor zijn om geadopteerd te mogen worden). Zit op het moment dat jij zoekt geen hond of kat bij die bij jou/jouw situatie past, dan kan het zijn dat je even moet wachten tot er wel een goede match is.

Als je in Den Haag woont, kun je je hond of kat aan ons afstaan als je niet meer voor het dier kan zorgen. Woon je niet (meer) in Den Haag maar heb je de hond of kat uit ons asiel geadopteerd, dan moet je ook afstand doen bij het Haags Dierencentrum.

Hier zijn wel kosten aan verbonden. Je kunt alleen afstand van je hond of kat komen doen op afspraak. Wanneer het dier een gedragsprobleem heeft, kunnen we ondersteuning en begeleiding bieden om het probleem onder controle te krijgen en/of op te lossen .

Om een afspraak te malen mail je respectievelijk naar hond@haagsdierencentrum.nl of kat@haagsdierencentrum.nl

De afstandskosten die je betaalt, zijn voor de verzorging van de hond of kat tijdens het verblijf bij ons. De dieren worden geobserveerd en verzorgd door goed opgeleide verzorgers. Indien nodig wordt er voor gedragsproblemen een therapie op maat gemaakt en uitgevoerd.

Eventuele medische kosten voor noodzakelijke entingen of andere behandelingen door onze dierenarts worden ook in rekening gebracht.

 

 

 

 

Je kunt ons op heel veel manieren steunen, bijvoorbeeld door vrijwilliger te worden en actief te helpen met het verzorgen van de dieren. Maar je kunt ons ook financieel steunen. Het verzorgen van de dieren kost veel geld en door ons financieel te steunen geef je ons meer ruimte om dit zo goed mogelijk te doen. Bekijk onze website voor al deze opties en meer onder: Help mee.

Ja, wij werken alleen op afspraak.

Stuur een mail naar hond@haagsdierencentrum.nl met in het onderwerp de naam van de hond waarin je bent geinteresseerd.

Beantwoord al deze vragen:

 1. Heb je/hebben jullie kinderen? Zo ja, welke leeftijd zijn ze?
 2. Hebben jullie eerder een hond gehad?
 3. Hoelang is de hond alleen thuis?
 4. Heb je/hebben jullie andere huisdieren? Zo ja, graag meer informatie over hun karakters/leeftijd (zijn ze bv gewend om met een hond te leven)
 5. Heb je/hebben jullie een buitenruimte waar de hond mag komen?
 6. Wat zoeken jullie voor hond? Leeftijd, karakter….
 7. Heb je er bezwaar tegen als de hond dieetvoer nodig heeft?
 8. Ook zouden wij graag je telefoonnummer ontvangen.

 

De adoptiekosten voor een hond zijn € 260,00. Voor een hond tot zes maanden € 310,00 en voor een hond v.a. 10 jaar € 185,00.

Ja, alle honden die je kunt adopteren staan op onze website.

Het veroorzaakt te veel stress voor honden als er de hele dag mensen langs de kennels lopen en naar de honden kijken. In het bijzonder voor de angstige honden is dit geen doen. Je kunt hierdoor een vertekend beeld krijgen van het dier omdat het door de stress ander gedrag dan normaal vertoont. Het verblijf in het asiel en in een kennel is voor de honden al stressvol genoeg zonder dat er vreemde mensen langs lopen. Verhoog je de stress dan wordt de kans op ziektes groter en kunnen er bovendien gedragsproblemen ontstaan.

In ons asiel geven we de honden de best mogelijke opvang. We kennen het karakter van de hond en met die kennis kunnen we zoeken naar mensen met de juiste ervaring en/of situatie. Als je de hond eerst zou zien en er meteen voor valt en het blijkt toch geen geschikte hond voor jou gezin/situatie te zijn, is dat heel teleurstellend. Als je de geschikte eigenaar zou kunnen zijn voor de hond, dan laten we je kennis maken en mag je de hond meenemen voor een wandeling in het park om te kijken of het klikt.

In tegenstelling tot katten zijn honden roedeldieren. Net zoals eten en drinken is gezelschap voor hen een eerste levensbehoefte. De meeste honden kunnen leren om een paar uur op zichzelf te zijn, maar in de meeste gevallen kost dit veel tijd en geduld. Honden kunnen allerlei gedragsproblemen ontwikkelen als ze te lang alleen gelaten worden.

Als je de hond van je dromen gevonden hebt bij ons, dan vragen wij je er een nacht over te slapen. Dit omdat het een serieuze verbinding is die je voor lange tijd aangaat.

 

Wanneer er afstand gedaan is door de vorige eigenaar, weten we meer van de achtergrond van de hond en of hij/zij zindelijk is of niet. Wanneer de hond langere tijd in een kennel heeft gezeten, zal zindelijkheid in sommige gevallen opnieuw aangeleerd moeten worden. Wanneer een hond als zwerfdier bij ons binnenkomt weten we niets over zijn achtergrond. Iedere nieuwe eigenaar krijgt advies mee over het aanleren van zindelijkheid.

 

De adoptiekosten voor een kat bedragen € 160,00. De adoptiekosten voor een kitten tot 6 maanden zijn € 175,00.

Ja, we werken alleen op afspraak. Al onze katten die klaar zijn voor adoptie staan op onze website. Heb je interesse in een asielkat of kitten, mail dan naar kat@haagsdierencentrum.nl

 

 

Katten en kittens kunnen niet gereserveerd worden.

Wij reserveren geen katten of kittens omdat in het verleden bleek dat ze vaak niet werden opgehaald. Mensen die ook interesse in de kat hadden, hebben we dan teleur moeten stellen.

Elke kat die ouder is dan zes maanden wordt gecastreerd voordat hij geplaatst wordt. Daarnaast worden de katten ingeënt, ontwormd, gechipt en ontvlooid. De kittens gaan vóór castratie/sterilisatie mee naar huis maar kunnen vanaf 6 maanden wel bij ons terecht op afspraak voor castratie/sterilisatie. De kosten die je hier voor betaalt komen ten goede aan onze asieldieren.

Jaarlijks worden er in de periode maart tot en met september veel drachtige poezen en moederloze kittens binnengebracht. Dit is de periode dat we vaak kittens ter adoptie hebben. Buiten deze periode komen er enkele kittens binnen en zijn er dus ook weinig om te adopteren.

Wil je een kitten dan hanteren wij de volgende regels:

Kittens alleen thuis laten:

 • Kittens van 8–12 weken oud kunnen maximaal 4 uur per dag alleen gelaten worden.
 • Kittens ouder dan 12-20 weken kunnen maximaal 5 uur per dag alleen gelaten worden.
 • Kittens ouder dan 20-24 weken kunnen maximaal 6 uur per dag alleen gelaten worden.
 • Kittens ouder dan 6 maanden kunnen maximaal 8 uur per dag alleen gelaten worden.

Deze regels zijn er niet voor niets. De kittens hebben namelijk vijf maaltijden per dag nodig en moeten goed in de gaten gehouden worden. Als ze niet regelmatig eten en drinken, kunnen ze al binnen 1 dag uitgedroogd raken. Als ze ziek worden en er wordt niet regelmatig naar ze gekeken gedurende de dag, kan dit levensbedreigend zijn. Bovendien hebben kittens nog veel aandacht en opvoeding nodig, om harmonieus te kunnen opgroeien.

Op onze website kun je een reservering maken via het reserveringsformulier

Je kunt ook mailen naar receptie@haagsdierencentrum.nl

Op afspraak

Ja, alle dieren die bij ons komen logeren moeten zijn gechipt en op het juiste adres geregistreerd staan bij een databank in Nederland.

Alle verplichte vaccinaties kun je terug vinden op onze website.

Je kunt het medische dossier telefonisch opvragen bij je dierenarts en laten mailen naar receptie@haagsdierencentrum.nl Wij vragen hier om, omdat wij op de hoogte willen zijn van eventuele medische aandoeningen die extra zorg of aandacht behoeven.

De verblijfskosten per dag bedragen voor een kat € 17,50, voor een  hond € 27,50.

Ja zeker, Staffordshire-achtige honden zijn welkom in ons pension, maar ze worden uit voorzorg niet samen gezet met een andere hond.

Katten moeten zijn gecastreerd of gesteriliseerd als ze 6 maanden of ouder zijn. Bij honden is dit niet noodzakelijk.

Vanaf 6 maanden kun jij je hond in ons pension laten verblijven. Voor katten geldt een minimum leeftijd van 5 maanden.