fbpx

Kat adopteren?

I.v.m. het Corona virus en alle maatregelen die we moeten treffen ter bescherming van onze bezoekers en onszelf en om verspreiding van het virus te voorkomen, verloopt de adoptieprocedure helaas trager dan voorheen:

 • Prioriteit is het verzorgen van de dieren, voeren, naar de kliniek brengen, medicijnen geven etc.
 • We lezen en beantwoorden alle mail, dat kan echter even duren
 • We hebben een achterstand in het verwerken van de mail en verwerken de oude mail eerst
 • Dat is ook de reden dat we even geen nieuwe katten op onze site zetten
 • We kunnen alleen in de middaguren afspraken maken  (12.30-15.30) ‘sochtends zijn we bezig met de voeren en schoonmaken en na 15.30 met voeren en afsluiten voor de avond en nacht
 • We kunnen niet teveel afspraken tegelijk maken want dan zijn er teveel mensen in hal c.q. kattenkamers

We hopen op uw begrip hiervoor!

 

 

 • Je mag met maximaal 2 (gezonde) personen naar de afspraak komen.
 • Heb je of heeft iemand uit jouw huishouden verkoudheidsklachten (hoesten, niezen, verkoudheidsklachten, geen smaak hebben, hoofdpijn, benauwdheid, luchtwegklachten en/of koorts), dan kun je geen afspraak maken.
 • Heb je of heeft iemand uit jouw huishouden verkoudheidsklachten (hoesten, niezen, verkoudheidsklachten, geen smaak hebben, hoofdpijn, benauwdheid, luchtwegklachten en/of koorts), voorafgaand aan de afspraak dan kan de afspraak niet doorgaan.
 • We schudden geen handen en houden 1,5 m afstand van elkaar.
 • Als je een afspraak hebt, kom dan op tijd.
 • Alleen pinbetaling mogelijk
 • Bij een bezoek aan het HDC is het dragen van een mondkapje verplicht.

Wat leuk dat je er over denkt om een asielkat adopteren! Zo krijgt een dier dat bij ons verblijft weer een fijn leven. Veel dierenliefhebbers gingen je voor, hun stories lees je onder ‘Succesverhalen’.

Kijk hier voor de asielkatten die naar huis mogen.

MOMENTEEL HEBBEN WIJ VEEL AANVRAGEN DIE WIJ EERST WILLEN VERWERKEN. HET FORMULIER IS DAAROM NIET IN TE VULLEN.

(Is er een bij waar je interesse in hebt, vul dan dit formulier compleet in en we nemen contact met je op voor een afspraak.)

Open afspraken

D.m.v. het invullen van het formulier kun je al aangeven wat je gezinssituatie is, of je andere huisdieren hebt etc.

Daarnaast kun je ons alvast laten weten wat je voor een katje zoekt, poes of kater, leeftijd, karakter. Je kunt natuurlijk ook reageren op een specifieke kat.

Na ontvangst van je formulier nemen wij z.s.m. contact op met je voor een afspraak. Je kunt dan alle plaatsbare katten die bij jouw situatie passen bezoeken en samen kijken we of er een match is. Is die er, dan mag de kat gelijk mee naar huis.

De afspraken worden gemaakt in de middag (tussen 12.30-15.30 uur). Er worden opeenvolgend met meerdere mensen afspraken gemaakt, dus het kan zijn dat de kat waarin je interesse had net met degene voor jou naar huis is gegaan. Daarom is het ook fijn om we weten wat je precies zoekt, zodat wij eventueel een ander katje voor kunnen stellen.

Met ‘Open afspraken’ bedoelen we dus dat je tijdens je afspraak naar meerdere katten kunt kijken. Niet dat je zoals voorheen gewoon binnen kon wandelen. Om het zo te regelen – binnen de voorschriften van het RIVM – hopen we de procedure weer iets te versnellen. Fijn voor de katten, voor jou en ons!

Belangrijk om te weten

Tijdens het verblijf komen wij veel over een dier te weten.  We kennen de specifieke behoeften en  bekijken samen met jou of het nieuwe thuis daaraan voldoet. Hebben we gezien dat een kat veel uitdaging nodig heeft, zullen we deze niet bij iemand die in een flat woont plaatsen, maar bij iemand met een tuin waar hij lekker kan scharrelen. Een katje dat bang van aard is word niet geplaatst in een gezin met jonge kinderen, maar in een wat rustiger omgeving waar misschien al een sociale kat woont.

We zijn altijd op zoek naar de perfecte match. En als we die hebben gevonden, dan mag je nieuwe huisgenoot meteen met je mee!

 

Wij vragen:

 • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart)
 • Alleen pinbetaling mogelijk.

Tarieven

De adoptiekosten voor een kat zijn € 130,00, de adoptiekosten voor een kitten < 6 maanden zijn € 140,00.

Kattenpakket

Om je nieuwe kat de eerste maand goed te verzorgen hebben we een adoptiepakket (€ 69,95) samengesteld dat moet worden afgenomen indien je een kat adopteert. In het pakket zit: een vervoersmand (€29,95), een fleece dekentje (€ 2,-), 2.5 kilogram kattenbrokjes voor ongeveer een maand(€22,50), een pipetje ontvlooiingsmiddel (€6,50) en een ontwormingspil (€ 8,-). Indien de kat dieetvoer nodig heeft, zal de prijs kunnen afwijken. Dit bedrag komt bij de adoptiekosten van €130 euro.

Plaatsingsvoorwaarden

Bekijk ook even onze plaatsingsvoorwaarden

 

Moos, Boeni en Boldie en vele andere zijn al naar een fijn thuis!