Kat adopteren?

BELANGRIJK:

Om besmetting met en verspreiding van het Corona virus te voorkomen, werken onze verzorgers in kleine teams met ondersteuning van de vrijwilligers volgens een vast protocol. Zij zijn onze rots in de branding voor noodzakelijke verzorging van de asieldieren. Wees aardig en heb geduld en begrip voor de situatie. Door de omstandigheden kan het iets langer duren dan anders.

 

 • Je mag met maximaal 2 (gezonde) personen naar de afspraak komen.
 • Heb je of heeft iemand uit jouw huishouden verkoudheidsklachten (hoesten, niezen, verkoudheidsklachten, geen smaak hebben, hoofdpijn, benauwdheid, luchtwegklachten en/of koorts), dan kun je geen afspraak maken.
 • Heb je of heeft iemand uit jouw huishouden verkoudheidsklachten (hoesten, niezen, verkoudheidsklachten, geen smaak hebben, hoofdpijn, benauwdheid, luchtwegklachten en/of koorts), voorafgaand aan de afspraak dan kan de afspraak niet doorgaan.
 • We schudden geen handen en houden 1,5 m afstand van elkaar.
 • Als je een afspraak hebt, kom dan op tijd.
 • Alleen pinbetaling mogelijk

Wat leuk dat je er over denkt om een asielkat adopteren! Zo krijgt een dier dat bij ons verblijft weer een fijn leven. Veel dierenliefhebbers gingen je voor, hun stories lees je onder ‘Succesverhalen’.

Neem per mail contact met ons op

Wil jij ook graag een asielkat een fijn thuis geven? Kijk hier voor de asielkatten die naar huis mogen. Is er een bij waar je interesse in hebt, stuur je een mail (met je telefoonnummer) naar kat@haagsdierencentrum.nl

Als een kat geadopteerd kan worden, zetten we deze met tekst en foto op onze website. Als er vijf mensen hebben gereageerd, wordt de kat weer verwijderd van de site.

.          Op basis van de ontvangen reacties, nemen we – op volgorde van binnenkomst – telefonisch contact op om middels een aantal vragen te kunnen bepalen of er sprake is van een match tussen jou en de kat/het kitten. Wij zullen je dan verder informeren over het vervolgtraject. Indien we je niet telefonisch kunnen bereiken, zijn wij, vanwege het grote animo om de kat te adopteren, genoodzaakt verder te gaan met de volgende geïnteresseerde. Houd uw telefoon dus bij de hand!

Als je niets van ons hoort zullen er andere geïnteresseerden zijn die eerder hebben gereageerd. We bellen alleen als je in aanmerking komt om de kat te adopteren. 

Belangrijk om te weten:

 • Wij gaan in het screeningsgesprek uit van de specifieke behoeften van het dier.

Tijdens het verblijf van de kat zijn de verzorgers veel over hem/haar te weten gekomen.  We kennen de specifieke behoeften en  bekijken samen met jou of het nieuwe thuis daaraan voldoet.  Een kat die veel uitdaging nodig heeft, wordt niet op een flat geplaatst maar bij iemand met een tuin. Een katje dat bang van aard is word niet geplaatst in een gezin met jonge kinderen.

 

 • Als er een match lijkt te zijn, kun je op afspraak kennis maken met de kat.
 • Tijdens de afspraak kunnen er ook vragen gesteld worden en als er een match is worden de adoptiepapieren ondertekend.

We zijn altijd op zoek naar de perfecte match. En als we die hebben gevonden, dan mag je nieuwe huisgenoot meteen met je mee!

Wij vragen:

 • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart)
 • Alleen pinbetaling mogelijk.

Tarieven

De adoptiekosten voor een kat zijn € 130,00, de adoptiekosten voor een kitten < 6 maanden zijn € 140,00.

Kattenpakket

Om je nieuwe kat de eerste maand goed te verzorgen hebben we een adoptiepakket (€ 69,95) samengesteld dat moet worden afgenomen indien je een kat adopteert. In het pakket zit: een vervoersmand (€29,95), een fleece dekentje (€ 2,-), 2.5 kilogram kattenbrokjes voor ongeveer een maand(€22,50), een pipetje ontvlooiingsmiddel (€6,50) en een ontwormingspil (€ 8,-). Indien de kat dieetvoer nodig heeft, zal de prijs kunnen afwijken. Dit bedrag komt bij de adoptiekosten van €130 euro.

Plaatsingsvoorwaarden

Bekijk ook even onze plaatsingsvoorwaarden

 

Moos, Boeni en Boldie en vele andere zijn al naar een fijn thuis!