Afstand doen van je kat?

Tijdelijke stop aanname katten

Wij hebben een tijdelijke afstandsstop. Op dit moment is er geen plek meer om katten op te nemen.  Er worden ook geen afstandskatten op een wachtlijst geplaatst (m.u.v. katten die geadopteerd zijn uit ons asiel).

 

Ongewenst gedrag

Indien je kat ongewenst gedrag laat zien als onzindelijkheid, bijten of krabben, sloopgedrag etc. neem dan eerst contact met ons op. Wij begeleiden je graag.

Afspraak maken

Wij vangen alleen katten op van eigenaren wonend in gemeente Den Haag of katten die uit ons asiel werden geadopteerd en waarvan de eigenaar eventueel niet meer in Den Haag woont.

Tarieven afstand

De afstandskosten voor een kat jonger dan 10 jaar zijn   € 85,-. Voor een kat van 10 jaar en ouder zijn de afstandskosten € 105,00. Overige (medische) kosten voor bijvoorbeeld inentingen of gebitssanering worden ook in rekening gebracht.

De kosten voor sterilisatie van een poes bedragen € 145,00, voor castratie van een kater € 80,00.

Wij ontvangen van je eigen dierenarts graag de medische gegevens van je kat. Is de kat op leeftijd, of zijn de gegevens verouderd, maak dan bij je eigen dierenarts een afspraak voor een algemeen onderzoek van je kat, zodat wij over de juiste informatie beschikken.

 

 

Inentingen

De inentingen die we verplicht stellen:

  • Kattenziekte: Minimaal 2 weken oud en maximaal 3 jaar oud
  • Niesziekte: Minimaal 2 weken oud en maximaal 1 jaar oud

Is de niesziekte-enting tussen de 9 maanden en 1 jaar oud, dan wordt de kat wel opgenomen maar worden inentingskosten in rekening gebracht omdat de inenting door ons moet worden herhaald.

De inentingen kunnen tegen betaling ook op het Haags Dierencentrum verricht worden.