Afstand doen van je kat?

I.V.M. DE GROTE DRUKTE KUNNEN WIJ MOMENTEEL HELAAS GEEN KATTEN AANNEMEN. ZODRA DIT WEER KAN, VERMELDEN WIJ HET OP DEZE PAGINA.

BELANGRIJK:

Voor het afstand doen van je kat neem je per mail contact op met de kattenafdeling kat@haagsdierencentrum.nl.  Vermeld in de mail a.u.b. je naam, adres en telefoonnummer. Wij werken ALLEEN OP AFSPRAAK.

Omdat huisdieren geen infectiegevaar vormen m.b.t. COVID-19, kan dit geen reden zijn voor eigenaren om afstand te doen van een huisdier en het ter opvang aan te bieden.

Om verspreiding van/besmetting met het Corona virus te voorkomen nemen wij de richtlijnen van het RIVM in acht. Lees verder

 

  • 1 (gezonde) persoon mag naar de afspraak komen.
  • Heb je – of iemand uit jouw huishouden –  verkoudheidsklachten (hoesten, niezen, verkoudheidsklachten, geen smaak hebben, hoofdpijn, benauwdheid, luchtwegklachten en/of koorts), dan kun je geen afspraak maken.
  • Heb je – of iemand uit jouw huishouden –  verkoudheidsklachten (hoesten, niezen, verkoudheidsklachten, geen smaak hebben, hoofdpijn, benauwdheid, luchtwegklachten en/of koorts),  voorafgaand aan de afspraak dan kan de afspraak NIET doorgaan.
  • We schudden geen handen en houden 1,5 m afstand van elkaar.
  • Binnen het HDC is het dragen van een mondkapje verplicht.
  • Als je een afspraak hebt, kom dan op tijd.
  • Alleen pinbetaling mogelijk.

Ongewenst gedrag

Indien je kat ongewenst gedrag laat zien als onzindelijkheid, bijten of krabben, sloopgedrag etc. neem dan eerst contact met ons op. Wij begeleiden je graag.

Afspraak maken

Wij vangen alleen katten op van eigenaren wonend in gemeente Den Haag of katten die uit ons asiel werden geadopteerd en waarvan de eigenaar eventueel niet meer in Den Haag woont.

Wil je afstand doen van je kat neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch (070-366 18 06, ma t/m za 12.30-15.30 uur) of via de kat@haagsdierencentrum.nl

Tarieven afstand

De afstandskosten voor een kat jonger dan 10 jaar zijn   € 75,-. Voor een kat van 10 jaar en ouder zijn de afstandskosten € 95,00. Overige (medische) kosten voor bijvoorbeeld inentingen of gebitssanering worden ook in rekening gebracht.

Wij ontvangen van je eigen dierenarts graag de medische gegevens van je kat. Is de kat op leeftijd, of zijn de gegevens verouderd, maak dan bij je eigen dierenarts een afspraak voor een algemeen onderzoek van je kat, zodat wij over de juiste informatie beschikken.

 

 

Inentingen

De inentingen die we verplicht stellen:

  • Kattenziekte: Minimaal 2 weken oud en maximaal 3 jaar oud
  • Niesziekte: Minimaal 2 weken oud en maximaal 1 jaar oud

Is de niesziekte-enting tussen de 9 maanden en 1 jaar oud, dan wordt de kat wel opgenomen maar worden inentingskosten in rekening gebracht omdat de inenting door ons moet worden herhaald.

De inentingen kunnen tegen betaling ook op het Haags Dierencentrum verricht worden.