Hond adopteren?

Een nieuwe huisgenoot

Wat fijn dat je er over denkt om een asielhond te adopteren! Zo krijgt een dier dat bij ons verblijft weer een fijn leven. Veel dierenliefhebbers gingen je voor, hun stories lees je onder ‘Brieven van de baas’.

Afspraak

Wil jij een asielhond een thuis geven en heb je er een op onze website gezien waar je interesse in hebt? Neem dan per mail contact met ons op , hond@haagsdierencentrum.nl Zet de naam van de hond in het onderwerp en vergeet je telefoonnummer niet te vermelden.

Wij nemen z.s.m. telefonisch contact op voor het uitwisselen van informatie. Er wordt door ons gekeken of de hond in de voor hem/haar geschikte omgeving terecht komt. De specifieke behoeften van het dier zijn hierbij doorslaggevend.

Bij grote belangstelling voor dezelfde hond, zullen wij meerdere mensen benaderen en uitnodigen.

Kennismaking met de hond

Als het telefonische screeningsgesprek positief is, wordt er een afspraak gemaakt. Je krijgt van ons alle informatie over de hond en wij willen ook ‘alles’  van jou weten.

 

 

Na ons gesprek wordt de hond aan je voorgesteld en krijg je de gelegenheid om te wandelen en te kijken of het tussen jou en de hond klikt. Is dat zo, dan vragen wij je om er nog een nachtje over te slapen en kun je je nieuwe vriend de volgende dag op komen halen.

Zijn er meerdere gezinsleden of is er al een andere hond in huis dan betekent dit dat ook zij in het asiel kennis komen maken met hun toekomstige huisgenoot.

Tarieven

De tarieven voor het adopteren van een hond zijn:

  • Pup jonger dan 6 maanden € 310,00
  • Hond vanaf 6 maanden tot 10 jaar € 260,00
  • Hond vanaf 10 jaar € 185,00

Nieuwe adoptie tarieven per 15 mei 2024:

Adoptie hond: vanaf 1 jaar wordt € 280,-

Adoptie hond: onder 1 jaar wordt € 330,-

Plaatsingsvoorwaarden

Bekijk ook even onze plaatsingsvoorwaarden.

  • Als je een afspraak hebt, kom dan op tijd.
  • Ben je verhinderd, laat het ons tijdig weten.
  • Alleen pinbetaling mogelijk.

Guus, Hummer en Diablo (op de foto’s hieronder) en heel veel andere honden zijn al naar een fijn thuis!