Hond adopteren?

 

 

Een nieuwe huisgenoot

Goed dat je er over denkt om een asielhond te adopteren! Zo krijgt een dier dat bij ons verblijft weer een fijn leven. Veel dierenliefhebbers gingen je voor, hun stories lees je onder ‘Brieven van de baas’.

Afspraak

Wil jij een asielhond een thuis geven en heb je er een op onze website gezien waar je interesse in hebt? Neem dan per mail contact met ons op , hond@haagsdierencentrum.nl Zet de naam van de hond in het onderwerp en vergeet je telefoonnummer niet te vermelden.

Wij nemen z.s.m. telefonisch contact op voor het uitwisselen van informatie. Er wordt door ons gekeken of de hond in de voor hem/haar geschikte omgeving terecht komt. De specifieke behoeften van het dier zijn hierbij doorslaggevend.

Bij grote belangstelling voor dezelfde hond, zullen wij meerdere mensen benaderen en uitnodigen.

Kennismaking met de hond

Als het telefonische screeningsgesprek positief is, wordt er een afspraak gemaakt. Je krijgt van ons alle informatie over de hond en wij willen ook ‘alles’  van jou weten. Na ons gesprek wordt de hond aan je voorgesteld en krijg je de gelegenheid om te wandelen en te kijken of het tussen jou en de hond klikt. Is dat zo, dan vragen wij je om er nog een nachtje over te slapen en kun je jouw nieuwe vriend de volgende dag op komen halen.

Zijn er meerdere gezinsleden of is er al een andere hond in huis dan betekent dit dat ook zij in het asiel kennis komen maken met hun toekomstige huisgenoot.

 

 

 

Tarieven

De tarieven voor het adopteren van een hond zijn:

 • Pup t/m 6 maanden € 295,00
 • Hond vanaf 7 maanden tot 10 jaar € 245,00
 • Hond vanaf 10 jaar € 170,00

Plaatsingsvoorwaarden

Bekijk ook even onze plaatsingsvoorwaarden.

Coronamaatregelen

  • We vragen je je handen te ontsmetten bij binnenkomst
  • Heb je of heeft iemand uit jouw huishouden verkoudheidsklachten (hoesten, niezen, verkoudheidsklachten, geen smaak hebben, hoofdpijn, benauwdheid, luchtwegklachten en/of koorts), dan kun je geen afspraak maken.
  • Heb je of heeft iemand uit jouw huishouden verkoudheidsklachten (hoesten, niezen, verkoudheidsklachten, geen smaak hebben, hoofdpijn, benauwdheid, luchtwegklachten en/of koorts), voorafgaand aan de afspraak dan kan de afspraak niet doorgaan.
  • We schudden geen handen en houden nog zoveel mogelijk 1,5 m afstand van elkaar.
 • Als je een afspraak hebt, kom dan op tijd.
 • Alleen pinbetaling mogelijk.

Dank voor je medewerking!

Guus, Hummer en Diablo en heel veel andere honden zijn al naar een fijn thuis!