Afstand doen van je hond?

BELANGRIJK:

Voor het afstand doen van je hond neem je per mail contact op met de hondenafdeling hond@haagsdierencentrum.nl.  Vermeld in de mail a.u.b. je naam, adres en telefoonnummer. Wij werken ALLEEN OP AFSPRAAK.

Omdat huisdieren geen infectiegevaar vormen m.b.t. COVID-19, kan dit geen reden zijn voor eigenaren om afstand te doen van een huisdier en het ter opvang aan te bieden.

Om verspreiding van/besmetting met het Corona virus te voorkomen nemen wij de richtlijnen van het RIVM in acht. Lees verder

 

M.i.v. zaterdag 6 november is een mondkapje weer verplicht bij je bezoek aan het HDC. Neem dat dus mee als je bij ons een afspraak hebt. Verder nemen wij ook de 1 1/2 meter afstand waar mogelijk in acht, schudden geen handen en vragen wij jou je handen te ontsmetten bij binnenkomst. Dank voor je medewerking!

  • 1 (gezonde) persoon mag naar de afspraak komen.
  • Heb je – of iemand uit jouw huishouden –  verkoudheidsklachten (hoesten, niezen, verkoudheidsklachten, geen smaak hebben, hoofdpijn, benauwdheid, luchtwegklachten en/of koorts), dan kun je geen afspraak maken.
  • Heb je – of iemand uit jouw huishouden –  verkoudheidsklachten (hoesten, niezen, geen smaak hebben, hoofdpijn, benauwdheid, luchtwegklachten en/of koorts),  voorafgaand aan de afspraak dan kan de afspraak NIET doorgaan.
  • We schudden geen handen en houden 1,5 m afstand van elkaar.
  • Binnen het HDC is het dragen van een mondkapje verplicht.
  • Als je een afspraak hebt, kom dan op tijd.
  • Alleen pinbetaling mogelijk.

 

Als je door omstandigheden afstand moet doen van jouw trouwe vriend, helpen wij je en begeleiden je bij wat je het beste kunt doen.

Afspraak maken

Wij mogen alleen honden aannemen waarvan de eigenaren wonen in gemeente Den Haag of een hond die uit ons asiel werden geadopteerd en waarvan de eigenaar eventueel niet meer in Den Haag woont.

Wil je afstand doen van je hond neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch (070-366 18 06, ma t/m za 12.30-15.30 uur) of via de hond@haagsdierencentrum.nl

Tarieven

De kosten voor het afstand doen van een hond jonger dan 10 jaar zijn € 95,-. Voor een hond van 10 jaar of ouder zijn de kosten € 120,-.

Is de hond niet gesteriliseerd/gecastreerd, bedragen de kosten voor sterilisatie van een hond (klein) € 175,-, sterilisatie van een hond (groot) € 200,-. De castratiekosten voor een kleine hond € 125,- en voor een grote hond € 150,-.

Eventuele overige kosten voor bijvoorbeeld inentingen worden eveneens in rekening gebracht.

Inentingen

De inentingen die we verplicht stellen bij het opnemen van honden:

  • Hondenziekte/Leverziekte/Parvo : Minimaal 2 weken oud en maximaal 3 jaar oud.
  • Lepto: Minimaal 2 weken en maximaal 1 jaar oud

De inentingen kunnen tegen betaling ook op het Haags Dierencentrum verricht worden.