Doneren als fonds of stichting

Vernieuwing van onze kliniek

Al sinds 1910, zijn we in het gelukkige bezit van een eigen interne kliniek. Een waardevol onderdeel van onze organisatie om onze doelstelling, het bevorderen en optimaliseren van dierenwelzijn, te kunnen realiseren. Het is namelijk van wezenlijk belang dat de bij ons binnengekomen zwerfhonden en –katten direct de zorg krijgen die ze verdienen.

In al die jaren is er vanzelfsprekend veel veranderd. Voor wat betreft de voortgang in kennis en kunde  is het team van de kliniek zeker met haar tijd meegegaan. Voor wat betreft de materialen in de kliniek geldt helaas een ander verhaal. Vrijwel alle apparatuur in de kliniek is flink gedateerd en al jaren aan vervanging toe. Hierdoor is het voor het team in de kliniek soms een uitdaging om optimale medische zorg te kunnen bieden.

Maar daar kwam verandering in! Dankzij een prachtige donatie van ‘Stichting Abri voor Dieren’ was het mogelijk om een aantal elementaire onderdelen van de kliniek te vernieuwen! Zoals het nieuwe anesthesie apparaat waardoor we onze dieren beter kunnen monitoren tijdens de operaties en de anesthesiemiddelen verfijnder kunnen afstellen wat het dierenwelzijn zeker ten goede komt.

Eind 2019 hebben we een goed werkbare en deels vernieuwde kliniek kunnen realiseren. Stichting Abri voor Dieren heeft al een heel stuk van deze doelstelling mogelijk gemaakt!

 

Overkappingen en speeltoestellen op de uitrenvelden

Stichting Het Waardige Dier droeg bij aan het welzijn van onze asielhonden door te zorgen voor prachtige speeltoestellen op de uitrenvelden. De overkappingen zorgen bij mooi weer voor schaduw en als het regent blijven we droog!

De meerwaarde van de door de stichting gefinancierde onderdelen op de uitrenvelden is echt enorm groot. De overkappingen hebben hun dienst al meer dan bewezen doordat ze voor hond en vrijwilligers de noodzakelijke schaduw bieden. Zonder schaduw zouden we de uitrenvelden een groot gedeelte van de dag niet kunnen gebruiken.

De speeltoestellen zijn eveneens een indrukwekkende aanvullingen op de uitrenvelden. Hiermee worden de honden op heel natuurlijke wijze uitgedaagd en (geestelijk en lichamelijk) spelenderwijs gestimuleerd. Direct na plaatsing hebben we de proef op de som genomen, het resultaat was geweldig!