Ze wachten op jou!

In ons asiel hebben we plaats voor zo’n 55 honden. In alle soorten en maten komen ze binnen, achtergelaten op straat, aan een boom gebonden in het park. Gelukkig zijn er ook mensen die zelf hun dier komen brengen als ze er niet meer voor kunnen zorgen.

De binnengekomen honden gaan eerst twee weken in quarantaine, dit om de eigenaar de kans te geven zijn dier op te halen. Nadat deze wettelijke termijn is verstreken, mogen wij een nieuw thuis voor ze zoeken.

Dat betekent niet dat we dit na die twee weken al kunnen doen. De honden gaan twee dagen na binnenkomst naar onze interne dierenarts, worden geent, gechipt, ontwormd en ontvlood.

Er wordt dan ook gekeken naar de algehele conditie en of er meer nodig is, zoals een gebitssanering of castratie/sterilisatie. Of andere noodzakelijke behandelingen.

Gedurende het verblijf krijgen de vaste verzorgers een indruk van het karakter/gedrag van de hond. Deze wordt ook mee naar buiten genomen, zo weten we hoe hij/zij reageert op andere honden, mede weggebruikers en – bij ons in de buurt – paarden.

Zowel op medisch gebied als bij eventuele gedragsproblemen wordt alles gedaan om de hond weer een kans te geven op een fijn thuis. Wij hebben een eigen, interne kliniek met twee dierenartsen en vier assistenten. Op de hondenafdeling werken gediplomeerde verzorgers/gedragstherapeuten, die ermee aan de slag gaan op een diervriendelijke manier.

De ene hond moet wat langer wachten op een baas als de andere… maar we hopen altijd dat  hij/zij zich meldt, zoals in het geval van Diablo, (zie foto boven), niet een van de jongste meer en toch goed terecht gekomen.

Kies voor een asieldier, ze wachten op jou!