Vrijwilligers

Stichting Haags Dierencentrum is het oudste en (op één na) grootste asiel van Nederland en is deskundig op het gebied van opvang, verzorging en uiteindelijk herplaatsing van ruim 1.700 zwerfhonden en -katten per jaar. Een team van 25 vaste medewerkers en een groot aantal vrijwilligers zet zich 7 dagen per week in om onze dieren de verzorging te bieden die ze verdienen. Een team van dierenartsen en para veterinaire assistenten (werkzaam in onze interne kliniek), gedragstherapeuten en gespecialiseerde verzorgers vormen de kern van onze organisatie.

I.v.m. de Coronacrisis zijn al deze vacatures voor vrijwilligers even on hold gezet.

Vrijwilliger op de honden- of kattenafdeling

Onze organisatie kan niet zonder vrijwilligers. We zijn dan ook heel blij met gemotiveerde mensen die zich voor onze asielhonden en –katten willen inzetten.

Heb je minstens een dagdeel beschikbaar en vind je het niet erg om al vroeg aanwezig te zijn en mee te helpen bij de schoonmaakwerkzaamheden, dan ben je van harte welkom!

De minimum leeftijd is 18 jaar en aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen. Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld en verzonden, kun je rekenen op een uitnodiging voor de eerstvolgende informatiemiddag. Dat kan even duren, want deze middagen worden regelmatig gehouden, maar niet elke maand. Op de informatiemiddag hoor je alles over de werkzaamheden op de honden- en kattenafdeling en hoe je daar als vrijwilliger aan kunt bijdragen.

Het werken met dieren is verantwoordelijk werk. We informeren je over het diervriendelijk beleid dat wij voeren. Dit houdt onder meer in dat er op de hondenafdeling niet gewerkt wordt met correctiemiddelen zoals slipkettingen, halties, antitrektuigen etc.

Wij besteden kostbare tijd aan het inwerken en begeleiden van de vrijwilligers en zijn dan ook op zoek naar mensen die zich voor langere tijd willen inzetten. Na de inwerkperiode verwachten we een hoge graad van zelfstandigheid van onze vrijwilligers. Wij hebben helaas niet de mankracht om één op één begeleiding aan te bieden.

We zien je ingevulde aanmeldformulier graag tegemoet!

 

Klusjesman voor ons dierenasiel (vrijwilliger)

Ben je handig, kun je veel of liever ‘alles’ en heb je een paar uur in de week over die je graag nuttig wilt besteden, dan ben je bij ons van harte welkom!

Het Haags Dierencentrum is  het oudste en bijna grootste asiel van Nederland; wij vangen per jaar zo’n 1.700 honden en katten op die op straat worden gevonden of waarvan afstand wordt gedaan. Met 23 medewerkers en een groot aantal vrijwilligers geven we onze dieren zeven dagen per week de (medische) verzorging die ze nodig hebben tot de uiteindelijke herplaatsing bij een nieuwe eigenaar.

Met zoveel gasten in huis is er veel te doen. Onze prioriteit ligt, vanzelfsprekend, bij de dieren en we maken eigenlijk nooit dagen van negen tot vijf. Bijkomende klusjes vallen daardoor buiten de boot, we komen er niet toe, bovendien zijn we daarin ook niet handig genoeg.

Wij zoeken jou…

ervaren en gemotiveerde klusser. Je vindt het leuk om je handen uit je mouwen te steken en nog leuker als dit indirect voor de dieren is.  De werkzaamheden bestaan uit allerlei voorkomende karweitjes zoals het repareren van kapotte kranen of ramen tot het ophangen van een bord, van het bijhouden van ons werkhok tot het in elkaar zetten van bijvoorbeeld een bureau.

Wij bieden…

Je bent voor ons een steun en toeverlaat als het om klussen gaat en haalt hier je voldoening uit. Een financiële vergoeding kunnen we je niet bieden, wel koffie en een woord van dank.

Ben je enthousiast en wil je ons structureel een dagdeel in de week helpen, reageer dan alsjeblieft snel. Stuur dan snel een mail met je CV en je motivatie naar receptie@haagsdierencentrum.nl

Schoonmaakkracht Algemene Ruimten (vrijwillig)

Wij zijn gehuisvest in een ruim gebouw in het mooie gebied ‘De Uithof’. Onze primaire aandacht gaat uit naar de verzorging van de dieren en eigenlijk is dat al meer dan een dagtaak. De hondenkennels en de –gangen worden dagelijks schoongemaakt, evenals de kattenhokken en –kamers. Hierbij worden we geholpen door een groot aantal vrijwilligers.

De algemene ruimten, zoals de hal, de toiletten, het keukentje schieten er eigenlijk bij in. Gewoon, omdat de tijd ons daarvoor ontbreekt. Natuurlijk vinden wij het belangrijk dat de algemene ruimten in ons gebouw fris en schoon zijn. Daarom zijn wij op zoek naar jou! Word je er blij van als na jouw inspanningen alles weer glimt en blinkt? Heb je een dagdeel (of meerdere) in de week over en wil je ons graag helpen? Stuur dan snel een berichtje met je gegevens, CV en de dagen waarop je beschikbaar bent naar receptie@haagsdierencentrum.nl

Schoonmaakkracht Pension (vrijwillig)

Voor ons honden- en kattenpension zijn wij op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger voor de schoonmaak. Wij kunnen jouw hulp heel goed gebruiken in de ochtenduren bij de schoonmaak van de hondenkennels en kattenkamers. Affiniteit met katten en honden is wel noodzakelijk.

Word jij er blij van je handen flink uit de mouwen te kunnen steken voor onze pensiongasten en vind je het niet erg/ben je in staat om fysiek best zwaar werk te verrichten? Wil je ons graag een of meerdere ochtenden per week helpen en ben je minimaal 18 jaar? Stuur dan nu je motivatie en CV naar receptie@haagsdierencentrum en we komen snel bij je terug.

Ondersteuning kliniek (vrijwillig)

Niet alleen de asieldieren maar ook onze pensionhonden en – katten kunnen terecht bij een team van twee enthousiaste dierenartsen, assistenten en vrijwilligers. Onze kliniek is ingericht met een behandelkamer, apotheek, operatiekamer, röntgenruimte en een opnameruimte. We zijn op zoek naar een enthousiaste en gepassioneerde vrijwilliger die ons team 1 dag per week wil komen versterken zodat we nog meer asieldieren kunnen behandelen. Werktijden: dinsdag van 08.30-17.30 uur

Werkzaamheden:

– ondersteunen van de dierenartsen in de breedste zin van het woord
– administreren van handelingen en behandelingen, registreren van medicijnen en gerelateerde producten
– schoonhouden van de ruimtes

Jij hebt:
– ervaring met het werken in een team
– een pro-actieve instelling en bent stressbestendig

Een paraveterinaire of humane medische achtergrond en minimaal 3 jaar relevante ervaring is een pre.

Heb jij zin om je handen uit de mouwen te steken? Help je graag mee om dierenwelzijn nog verder te optimaliseren? Dan horen we heel graag van je!

Mail je motivatiebrief en CV naar kliniek@haagsdierencentrum.nl dan komen we zo snel mogelijk bij je terug.