Vrijwilligers

Helpen op de honden- of kattenafdeling

Voor het schoonmaken van de hondenkennels, -gangen, kattenhokken, -kamers, de was en het schoonhouden van de algemene ruimtes (toiletten, gangen enz.) kunnen wij alle hulp gebruiken.

Wanneer alles schoon is, kan de aandacht uitgaan naar de dieren zelf. Met de honden op het veld spelen, een borstelbeurt, een extra aai over de bol, samen een hond uitlaten, met de katten knuffelen, de bangere katten laten wennen aan aaien of alleen al aan de aanwezigheid van mensen laten wennen, spelen met de katten met hengeltjes enz.

Zo werken we met z’n allen aan het dierenwelzijn en zorgen we ervoor dat een kat of hond weer snel(ler) een nieuw baasje kan vinden.

Natuurlijk zijn er een paar voorwaarden. Je bent 18 jaar of ouder en minimaal 1 ochtend in de week beschikbaar. Ook ben je  in staat zelfstandig te werken en lichamelijk belastend werk uit te voeren.

Ben je gek op honden en/of katten en lijkt het je iets om mee te helpen aan het welzijn van onze asieldieren, meld je dan aan m.b.v.dit formulier  We nemen dan contact met je op.

Op de introductiemiddag krijg je alle informatie en kun je uiteraard ook vragen stellen.

Meer informatie? Stuur een mail aan onze vrijwilligers coordinator irmazuurmond@haagsdierencentrum.nl

 

 

 

Schoonmaakkracht Algemene Ruimten (vrijwillig)

Onze primaire aandacht gaat uit naar de verzorging van de dieren en eigenlijk is dat al meer dan een dagtaak. De hondenkennels en de –gangen worden dagelijks schoongemaakt, evenals de kattenhokken en –kamers. Hierbij worden we geholpen door een groot aantal vrijwilligers.

De algemene ruimten, zoals de hal, de toiletten, het keukentje schieten er eigenlijk bij in. Gewoon, omdat de tijd ons daarvoor ontbreekt. Natuurlijk vinden wij het belangrijk dat de algemene ruimten in ons gebouw fris en schoon zijn. Daarom zijn wij op zoek naar jou! Word je er blij van als na jouw inspanningen alles weer glimt en blinkt? Heb je een dagdeel (of meerdere) in de week over en wil je ons graag helpen? Stuur dan snel een berichtje met je gegevens, CV en de dagen waarop je beschikbaar bent naar receptie@haagsdierencentrum.nl