Vrijwilligers

Helpen op de honden- of kattenafdeling

Voor het schoonmaken van de hondenkennels, -gangen, kattenhokken, -kamers, de was en het schoonhouden van de algemene ruimtes (toiletten, gangen enz.) kunnen wij alle hulp gebruiken.

Wanneer alles schoon is, kan de aandacht uitgaan naar de dieren zelf. Met de honden op het veld spelen, een borstelbeurt, een extra aai over de bol, samen een hond uitlaten, met de katten knuffelen, de bangere katten laten wennen aan aaien of alleen al aan de aanwezigheid van mensen laten wennen, spelen met de katten met hengeltjes enz.

Zo werken we met z’n allen aan het dierenwelzijn en zorgen we ervoor dat een kat of hond weer snel(ler) een nieuw baasje kan vinden.

Natuurlijk zijn er een paar voorwaarden. Je bent 18 jaar of ouder en minimaal 1 ochtend in de week beschikbaar. Ook ben je  in staat zelfstandig te werken en lichamelijk belastend werk uit te voeren.

Ben je gek op honden en/of katten en lijkt het je iets om mee te helpen aan het welzijn van onze asieldieren, meld je dan aan m.b.v.dit formulier  We nemen dan contact met je op.

Op de introductiemiddag krijg je alle informatie en kun je uiteraard ook vragen stellen.

Meer informatie? Stuur een mail aan onze vrijwilligers coordinator irmazuurmond@haagsdierencentrum.nl

DE EERSTVOLGENDE INFORMATIEBIJEENKOMST VOOR VRIJWILLIGER OP DE KATTENAFDELING IS ZATERDAG 11 NOVEMBER

Meld je hier aan.

 

 

 

Pleegopvang voor moederpoezen met kittens of kittens zonder moeder

Het duurt niet lang meer of ze  worden weer dagelijks binnengebracht: drachtige poezen, moederpoezen met kittens, kittens zonder moeder. Wij noemen deze jaarlijks terugkerende periode het ‘Kittenseizoen’ en weten uit ervaring dat het een hele drukke periode wordt. Het kleine spul ‘eist’ namelijk een intensieve verzorging.

Tja, zul je denken, wie wil dit nu niet, tijdelijk zo’n paar van die schattige kleine katjes, die in het begin volkomen hulpeloos zijn en (zeker zonder moeder) geheel afhankelijk van jou. Maar ze zijn ook heel kwetsbaar en moeten voortdurend in de gaten worden gehouden. Ze blijven (als alles goed gaat) tot zeven weken na de geboorte bij je in huis, dan breng je ze terug naar het asiel en worden ze voor de eerste keer gevaccineerd.

Juist omdat de kleintjes zo kwetsbaar zijn, willen we je nu al meegeven dat het heel leuk is om te doen, maar dat pleegopvang ook verantwoordelijk werk is. En dat er soms ook minder leuke dingen gebeuren. De katjes gaan uiteindelijk ook weer terug naar het asiel.

Wat voor mensen zoeken wij?

Pleegopvang vrijwilligers nemen een moederpoes met kittens of weeskitten(s) voor een aantal weken in huis. Vaak in een bench of een aparte kamer, om ze te socialiseren, vertrouwen in mensen en veel liefde/aandacht te geven. Door ze de eerste weken van hun leven te laten opgroeien in een stabiele, huiselijke omgeving kunnen ze goed gesocialiseerd naar een thuis.

Wij vragen:

  • Een huis met een aparte kamer voor de pleegopvang
  • Als je eigen dieren hebt, moeten deze jaarlijks gevaccineerd zijn
  • Je woont in de omgeving van Den Haag en beschikt over een auto, zodat je ingeval van ziekte/problemen met het katje snel bij ons kliniek kunt komen
  • Je bent voor langere tijd beschikbaar, met name in de zomerperiode (mei t/m september)
  • Gedurende de pleegopvang ben je dagelijks niet lang van huis
  • Je hebt ruim de tijd om de kittens te verzorgen, aandacht te geven en te socialiseren (mensen, ander dieren, geluiden etc.)
  • Heb je een moederpoes met kittens dan neemt zij de verzorging en de opvoeding van de kittens in eerste instantie over en zorg jij voor haar. Blijven monitoren is een must; heeft ze voldoende melkproductie voor alle kittens, zijn haar tepels ontstoken, eet de goed etc. In de weken erna heb je een belangrijke taak in de socialisatie van de kittens.

Wij bieden:

  • Deskundig advies en ondersteuning
  • Alle toebehoren die nodig zijn voor de pleegopvang: Kattenbakvulling, kleedjes, voer en eventueel een bench
  • Medische verzorging voor de pleegopvangkat(jes).

Wil je meer weten, meld je dan aan voor de eerstvolgende uitgebreide informatiebijeenkomst. Deze wordt gehouden zodra er voldoende aanmeldingen zijn, je ontvangt van ons een uitnodiging.