Vrijwilligers

Stichting Haags Dierencentrum is het oudste en (op één na) grootste asiel van Nederland en is deskundig op het gebied van opvang, verzorging en uiteindelijk herplaatsing van ruim 1.700 zwerfhonden en -katten per jaar. Een team van 25 vaste medewerkers en een groot aantal vrijwilligers zet zich 7 dagen per week in om onze dieren de verzorging te bieden die ze verdienen. Een team van dierenartsen en para veterinaire assistenten (werkzaam in onze interne kliniek), gedragstherapeuten en gespecialiseerde verzorgers vormen de kern van onze organisatie.

I.v.m. Corona houden wij momenteel geen infobijeenkomsten voor nieuwe vrijwilligers op de honden- en kattenafdeling, binnen de RIVM-maatregelen kunnen we ook niet inwerken. Afhankelijk van de situatie hopen we dit binnenkort weer te kunnen doen.

Je kunt je nu ook niet aanmelden. Dank voor je begrip!

Vrijwilliger op de honden- of kattenafdeling

Onze organisatie kan niet zonder vrijwilligers. We zijn dan ook heel blij met gemotiveerde mensen die zich voor onze asielhonden en –katten willen inzetten.

Heb je minstens een dagdeel beschikbaar en vind je het niet erg om al vroeg aanwezig te zijn en mee te helpen bij de schoonmaakwerkzaamheden, dan ben je van harte welkom!

De minimum leeftijd is 18 jaar en aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen. Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld en verzonden, kun je rekenen op een uitnodiging voor de eerstvolgende informatiemiddag. Dat kan even duren, want deze middagen worden regelmatig gehouden, maar niet elke maand. Op de informatiemiddag hoor je alles over de werkzaamheden op de honden- en kattenafdeling en hoe je daar als vrijwilliger aan kunt bijdragen.

Het werken met dieren is verantwoordelijk werk. We informeren je over het diervriendelijk beleid dat wij voeren. Dit houdt onder meer in dat er op de hondenafdeling niet gewerkt wordt met correctiemiddelen zoals slipkettingen, halties, antitrektuigen etc.

Wij besteden kostbare tijd aan het inwerken en begeleiden van de vrijwilligers en zijn dan ook op zoek naar mensen die zich voor langere tijd willen inzetten. Na de inwerkperiode verwachten we een hoge graad van zelfstandigheid van onze vrijwilligers. Wij hebben helaas niet de mankracht om één op één begeleiding aan te bieden.

We zien je ingevulde aanmeldformulier graag tegemoet!

 

Schoonmaakkracht Algemene Ruimten (vrijwillig)

Wij zijn gehuisvest in een ruim gebouw in het mooie gebied ‘De Uithof’. Onze primaire aandacht gaat uit naar de verzorging van de dieren en eigenlijk is dat al meer dan een dagtaak. De hondenkennels en de –gangen worden dagelijks schoongemaakt, evenals de kattenhokken en –kamers. Hierbij worden we geholpen door een groot aantal vrijwilligers.

De algemene ruimten, zoals de hal, de toiletten, het keukentje schieten er eigenlijk bij in. Gewoon, omdat de tijd ons daarvoor ontbreekt. Natuurlijk vinden wij het belangrijk dat de algemene ruimten in ons gebouw fris en schoon zijn. Daarom zijn wij op zoek naar jou! Word je er blij van als na jouw inspanningen alles weer glimt en blinkt? Heb je een dagdeel (of meerdere) in de week over en wil je ons graag helpen? Stuur dan snel een berichtje met je gegevens, CV en de dagen waarop je beschikbaar bent naar receptie@haagsdierencentrum.nl

Ondersteuning kliniek (vrijwillig)

Niet alleen de asieldieren maar ook onze pensionhonden en – katten kunnen terecht bij een team van twee enthousiaste dierenartsen, assistenten en vrijwilligers. Onze kliniek is ingericht met een behandelkamer, apotheek, operatiekamer, röntgenruimte en een opnameruimte. We zijn op zoek naar een enthousiaste en gepassioneerde vrijwilliger die ons team 1 dag per week wil komen versterken zodat we nog meer asieldieren kunnen behandelen. Werktijden: dinsdag van 08.30-17.30 uur

Werkzaamheden:

– ondersteunen van de dierenartsen in de breedste zin van het woord
– administreren van handelingen en behandelingen, registreren van medicijnen en gerelateerde producten
– schoonhouden van de ruimtes

Jij hebt:
– ervaring met het werken in een team
– een pro-actieve instelling en bent stressbestendig

Een paraveterinaire of humane medische achtergrond en minimaal 3 jaar relevante ervaring is een pre.

Heb jij zin om je handen uit de mouwen te steken? Help je graag mee om dierenwelzijn nog verder te optimaliseren? Dan horen we heel graag van je!

Mail je motivatiebrief en CV naar kliniek@haagsdierencentrum.nl dan komen we zo snel mogelijk bij je terug.