16/07/2020

Joepie is Yugi geworden

< Terug naar overzicht

Hallo verzorgers,

Wij hebben vorige week Joepie mogen ophalen. Hier even een bericht over hoe het met hem gaat. Joepie heeft ons huis even besnuffeld, daarna als een model op de stoel gaan zitten. Vervolgens is hij gelijk naast ons op de bank in diepe slaap gevallen.

Het was duidelijk. Hij hoort bij ons.

De eerste dagen was hij gefixeerd op eten. Alle kruimeltje op de grond werden opgegeten en werd goed na gelikt op de grond dat je zijn tong hoorde schuren. Heeft alle insecten in huis opgespoord en opgegeten. Jesse blij, want hij is bang voor spinnen. Sprong op het fornuis tijdens koken. En heeft de kippensoep (al aan het afkoelen) omgegooid. We moeten het eten goed opruimen. Het gaat nu veel beter. Misschien was het even de overgang naar nieuw huisje.

Speels is hij zeker. Hij vliegt door het huis met prooien in zijn bek. Af en toe denkt hij dat hij dat ook met ons arm kan doen. Gelukkig is er een luiaard knuffel die ons helpt dat af te leren. Joepie verandert dan in een ware tijger. Ik vrees voor de vogeltjes in de tuin. Het is een echte drukke ninja kat. Hij kan vanuit het niets opduiken en je een schouder tik geven.

Hij is ook een lekkere knuffelaar. Kan zich als een klein rolletje in je armen komen liggen.

Als we weg zijn gedraagt hij zich voorbeeldig. Meestal vinden we hem lang uit op de bank. Zonnebaden vindt hij heerlijk.

Joepie is zo Joepie, dat het moeilijk was om direct een andere naam te bedenken voor hem. Wat past bij Joepie? Na 2 dagen is het Yugi geworden. Het lijkt op Joepie alleen met een oosters tintje.

Omdat Yugi zoveel energie is en zo naar buiten verlangt, hebben we gister een tuigje voor hem gekocht en hem de tuin laten onderzoeken. In het begin was alles eng, met name het tuigje, eenmaal gewend was het een blij ei en had direct al het nestje van het roodborstje gespot en een dood meesje tussen de struiken gevonden die vorige week zijn uitgevlogen. Zodra de roodborstjes zijn uitgevlogen, mag Yuki lekker zelf de tuin in.

Bedankt voor de goede zorg van Yugi. En mocht de meneer die Yugi heeft afgestaan willen weten hoe het met hem is, mogen jullie hem vertellen dat Yugi en wij ontzettend blij zijn met elkaar!