Santo Gereserveerd

< Terug naar overzicht
Naam Santo
Geslacht Mannelijk
Ras Dwergkees
Kleur wit met beetje bruin
Leeftijd 8 maanden
Geboortedatum 02/08/2023
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Ja, als hij je goed kent.
Verlegen Alleen in het begin
Kan met katten Nee
Kan met honden Wisselend
Kan met kinderen Oudere
Kan trap lopen Ja
Kan alleen zijn Opbouwen
Kan in de auto onwennig
Zindelijk Met begeleiding

Omschrijving

Bij deze stellen wij graag opnieuw onze jongste logee aan u voor.Santo was tijdelijk geplaatst maar met heel veel verdriet weer terug gekomen. Santo werd eind vorig jaar als vondeling bij ons binnengebracht. En u raadt het al, gezien u zijn verhaal nu hier kunt lezen, werd onze kleine vriend door niemand gemist en door niemand opgehaald. Van ons kreeg hij niet alleen onderdak, eten en veel liefde, maar ook de naam Santo.

 

In het begin vond Santo veel dingen eng. Hoewel wij niets van zijn verleden weten, bleek al snel dat hij niet goed gesocialiseerd is. Zo reageerde hij heel angstig op sommige mensen en heel angstig op honden. Wij zijn hier hard mee aan de slag gegaan en gelukkig heeft Santo naar mensen toe een stuk meer vertrouwen gekregen. Al zal de ontmoeting met sommige onbekende mensen op straat zo nu en dan toch nog begeleiding en steun van zijn nieuwe eigenaar gaan vragen.

 

Ook met andere honden proberen wij Santo zoveel mogelijk leuke ervaringen op te laten doen. Hij heeft hier gelukkig dan ook al meerdere positieve ervaringen met andere honden gehad. Gelukkig kan hij nu dan ook regelmatig zijn energie kwijt door heerlijk samen met een viervoetige vriend of vriendin over het veld te crossen en te spelen.

Komt hij echter een hele grote hond tegen of een hond die hij niet vertrouwt, dan laat hij dit merken door met opgetrokken lip uit angst te grommen en te happen. Ook hier zal zijn nieuwe eigenaar hem verder in moeten begeleiden.

Helaas vertoont Santo agressie naar andere honden bij speelgoed, takjes die hij vindt of bijvoorbeeld de waterbak. Dit is dan ook de reden dat wij Santo niet bij andere honden in huis plaatsen.

 

Santo mocht een paar nachtjes logeren bij een lieve vrijwilligster en daar heeft hij heel erg van genoten. In de auto zat hij in bench en dat vond hij best een beetje eng. Op wat kleine plasongelukjes in huis na, deed hij alles netjes buiten. En goed nieuws, hij sliep ’s nachts heerlijk door (in bed 😊).

Zijn nieuwe eigenaar zal er wel rekening mee moeten houden dat het alleen thuis blijven nog helemaal aangeleerd zal moeten worden.

 

Heeft u ervaring met het positief opvoeden en begeleiden van een hond? Heeft u genoeg geduld en liefde om samen met Santo te werken aan zijn zelfvertrouwen? Heeft u genoeg tijd om Santo te leren alleen thuis te blijven? Vindt u een partijtje borstelen en vachtverzorging geen bezwaar? En zeker niet onbelangrijk, ziet u een zeer enthousiast en energiek hondje wel zitten?

Neem dan snel contact met ons op.


Tip: Stuur ons een email met uw/jullie gegevens zoals: gezinssituatie, andere huisdieren en hoe lang de hond ongeveer alleen thuis moet zijn. De email kan gestuurd worden naar: hond@haagsdierencentrum.nl .

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Santo een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Doneer aan Santo

Kan je Santo niet adopteren maar wil je graag iets voor Santo doen? Met een van de onderstaande donaties kun je Santo helpen!