Rosa Geadopteerd

< Terug naar overzicht
Naam Rosa
Geslacht Vrouwelijk
Ras Bolognezer
Kleur Wit
Leeftijd 2 jaar
Geboortedatum 20/10/2021
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Ja als ze je kent
Verlegen In het begin
Kan met katten Onbekend
Kan met honden Wisselend
Kan met kinderen Nee
Kan trap lopen Ja
Kan alleen zijn Dit zal heel langzaam opgebouwd moeten worden
Kan in de auto Ja
Zindelijk Met begeleiding

Omschrijving

Beste lezer, graag stellen wij u voor aan Rosa. Rosa is een jong teefje van twee jaar. Zij is met veel verdriet afgestaan. De reden was haar (angst) agressie naar haar eigenaren toe, wat zij helaas niet konden verhelpen.

Rosa vindt onbekende mensen erg eng en kan dan grommen en bijten.

 

Dit hebben wij hier in het begin ook van haar gezien. Sommige vrijwilligers aan wie we haar voorstellen vindt ze eng en dan kan zij grommen of uitvallen. Andere vrijwilligers vindt ze minder eng en dan komt zij wel voor een koekje. Als ze mensen eenmaal meer vertrouwt en gelooft dat je niets kwaads in de zin hebt, dan komt ze heel graag knuffelen. Het liefst op schoot en soms klimt ze zelfs even in je nek.

 

Op andere honden reageert ze wisselend. Ze begint vaak met een grom en kleine hap. Bij de kleinere hondjes die meer haar formaat zijn en die niet reageren op haar eerste grom en hap, die kan ze na een tijdje uitnodigen om te spelen. Zo heeft zij hier al meerdere vriendjes gevonden.

De grote honden gaat ze het liefst uit de weg, komen ze toch de dichtbij, dan kan ze uitvallen.

 

Rosa wordt erg blij van kleine knuffeltjes met een piepje er in. Hier rent ze mee over het veld, echt supersnel is ze dan! Rosa is nooit los geweest bij haar vorige eigenaren. Zij liep aan een tuig met een lange of korte lijn.

Zij was in haar vorige huis netjes zindelijk. Ook kon ze een uurtje alleen thuis blijven. Natuurlijk zal dit in een nieuw huis weer heel langzaam opgebouwd moeten worden.

 

Voor Rosa zijn we op zoek naar eigenaren die ervaring hebben met het positief opvoeden van honden. Een huis zonder kinderen. Eigenaren die het geduld en de tijd hebben om verder te gaan met de therapie waar wij hier ook met haar mee bezig zijn. Rosa leren dat agressie inzetten niet nodig is en dat zowel andere mensen en honden juist leuk zijn. Mensen die snappen dat zij meerdere keren naar het asiel zullen moeten komen om een band met haar op te bouwen, voordat zij daadwerkelijk mee naar haar nieuwe huis kan gaan. Wij snappen dat wij heel wat van haar nieuwe eigenaren vragen, maar wij weten ook een ding zeker…. Onze kleine Rosa is deze “moeite/tijd/geduld/liefdevolle begeleiding” echt meer dan waard!!

 

Denkt u de match van Rosa te zijn? Stuur ons dan alstublieft een e-mail met uw/jullie gegevens zoals: gezinssituatie, andere huisdieren en hoe lang zij ongeveer alleen thuis moet zijn. De e-mail kan gestuurd worden naar: hond@haagsdierencentrum.nl .

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Rosa een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Rosa zegt dankjewel!