Naam Dyna
Geslacht Vrouwelijk
Ras Staffordshire Terriër
Kleur Gestroomd met wit
Leeftijd 5 jaar
Geboortedatum 24/12/2018
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Ja, als ze je kent
Verlegen Nee
Kan met katten Nee
Kan met honden Nee
Kan met kinderen Nee
Kan trap lopen Ja
Kan alleen zijn Onbekend
Kan in de auto Onbekend
Zindelijk Waarschijnlijk wel

Omschrijving

Dit is onze Dyna, 21 kilo enthousiaste bonk spier. Dyna is als zwerver bij ons binnengebracht. Wij weten dan ook niets over haar verleden.

Wel weten wij dat Dyna heel veel energie heeft en altijd, maar dan ook ALTIJD, in is voor een spelletje of een lekkere wandeling.

 

Dyna verblijft al een hele lange tijd bij ons en dat heeft te maken met haar gedrag. Zo kan zij in haar kennel best heel lelijk doen als er onbekende voor staan. Dyna heeft haar voorkeur wat mensen betreft. Als wij of onze vrijwilligers met haar op het veld spelen of met haar naar onze bovenzaal gaan, kan ze wel eens erg gaan bestijgen en daar best volhardend in zijn. Graag nemen wij een nieuwe eigenaar/eigenaren mee in het “hoe hier het beste mee om te gaan”.

 

Hierbij komt nog dat Dyna niet goed gesocialiseerd is met soortgenoten. Komt zij een andere hond tegen, dan raakt zij erg opgewonden en kan uitvallen. Om nare situaties buiten met haar te voorkomen, hebben wij haar aangeleerd dat het okay is om met een muilkorf te lopen. Dit is voor haar gelukkig dan ook geen probleem.

 

Wij hopen dat bovenstaande informatie niet iedereen direct afschrikt. Ondanks haar gedrag, wil Dyna namelijk ontzettend graag leren en sociaal contact met mensen.

Helaas schieten wij voor haar erg tekort in het vervullen van al haar behoeftes wat betreft al haar energie en de wil om bezig te zijn. Door haar verblijf in het asiel, waar zij omringt wordt door soortgenoten in combinatie met de beperkte bewegingsvrijheid in de kennel en de tijd die wij ook moeten verdelen over de andere honden, blijft er een mate van onrust en stress bij haar die haar beperken in het leerproces.

 

Voor Dyna zijn we op zoek naar mensen met ervaring met het positief opvoeden van honden. Mensen die er niet van schrikken dat Dyna vol enthousiasme in een flostouw vliegt en mensen die snappen dat als ze dat touw dan te hoog houden, zij met gemak tot boven je hoofd springt om het alsnog te pakken (ook als je 1 meter 90 bent). Mensen die de tijd hebben vaker voor haar naar het asiel te komen. Mensen die snappen dat het alleen thuis blijven heel langzaam zal moeten worden aangeleerd. Een huishouden zonder kinderen en andere huisdieren.

Mocht u zichzelf in het bovenstaande herkennen? Heeft u zin in lekkere stevige wandelingen met deze knappe dame. Heeft u een lekkere tuin waar ze in kan ravotten en spelen? En zou u graag meer informatie over Dyna willen hebben? Neem dan contact met ons op!

Tip: Stuur ons een email met uw/jullie gegevens zoals: gezinssituatie, woonsituatie en hoe lang de hond ongeveer alleen thuis moet zijn. De email kan gestuurd worden naar: hond@haagsdierencentrum.nl .

 

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Dyna een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Doneer aan Dyna

Kan je Dyna niet adopteren maar wil je graag iets voor Dyna doen? Met een van de onderstaande donaties kun je Dyna helpen!

Dyna zegt dankjewel!