Django Nieuw

< Terug naar overzicht
Naam Django
Geslacht Mannelijk
Ras Kruising Herder
Kleur Zwart met wit
Leeftijd 2 jaar en 10 maanden
Geboortedatum 07/04/2021
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Ja als hij je kent
Verlegen In het begin
Kan met katten Nee
Kan met honden Wisselend
Kan met kinderen Oudere
Kan trap lopen Ja
Kan alleen zijn Ja, opbouwen
Kan in de auto Ja
Zindelijk Ja

Omschrijving

Beste lezers, wij mogen weer een nieuwe hond aan u voorstellen.

Dit is Django en wat zijn wij trots op hem!

Django is afgestaan door zijn vorige eigenaar omdat deze de zorg niet meer kon dragen voor hem. Hij komt uit een gezin met een kind van 15 jaar.

Toen Django bij ons binnenkwam was hij erg bang. Grommend en trillend zat hij in zijn kennel in de hoop dat wij hem snel voorbij zouden lopen.

Aangezien Django een serieuze voedselallergie heeft, mochten wij hem niet met iets extraÔÇÖs lekkers ervan overtuigen dat wij echt wel leuk waren. Gelukkig is Django ook gek op spelen. Zo zijn wij aan de slag gegaan met speciale koekjes die hij wel mag en zijn wij gaan spelen met hem! Zo hebben wij beetje bij beetje zijn vertrouwen gewonnen. Hij kwam steeds losser en durfde ook steeds meer contact met ons te maken!

Nu vindt hij onbekende mensen in het begin nog wel wat eng, maar iedereen die een paar tennisballen pakt en er een voor hem gooit, krijgt een hond te zien die de tennisbal maar wat graag terug komt brengen en voor uw voeten gooit. Vervolgens houdt hij zijn knappe kop met prachtige oren wat schuin en zo verandert hij met zijn verwachtingsvolle blik iedereen in een enthousiaste tennisballenautomaat. En tweebenige tennisbal automaten vindt hij gelijk een stuk minder eng ­čśŐ.

Vanwege zijn voedselallergie staat Django zeer strikt op een an allergenic  dieetvoer. Ook heeft hij een chronisch oorprobleem wat onderhouden moet worden met twee keer in de week zalven. Door zijn dieetvoer en de blijvende oorzalf gaat het gelukkig al een hele tijd heel goed met Django.

Django hebben we aan meerdere asielhonden voorgesteld. Dit vindt hij vrijwel altijd leuk. Natuurlijk heeft ook hij zo zijn voorkeuren, maar over het algemeen maakt groot, klein, harig of juist niet hem allemaal niet uit. Geregeld maakt hij spelboog naar de andere hond toe. Soms negeert hij ze en doet hij vooral lekker zijn eigen ding.

In huis zou Django rustig zijn. Ook was hij zindelijk en kon hij een halve dag alleen zijn. Het alleen thuis blijven zal in een nieuw huis wel weer rustig opgebouwd moeten worden. Ook lag hij er graag bij op de bank, dat verbaast ons niks want nu hij ons kent is het een grote kroelkip die blij wordt van aandacht.

Bent u de eigenaar waar Django op wacht? Heeft u geen bezwaar tegen het medisch voer en de blijvende oorzalf? Vindt u het geen probleem om Django wat vaker in het asiel op te zoeken voordat hij met u mee kan naar huis? Heeft u ervaring met het positief opvoeden van honden? Wilt u zijn rots in de branding zijn en in ruil daarvoor een vriend voor het leven terug krijgen? Volg dan de onderstaande tips op en laat het ons weten! Hij is het meer dan waard.

 

Tip: Stuur ons een email met uw/jullie gegevens zoals: gezinssituatie, andere huisdieren en hoe lang de hond ongeveer alleen thuis moet zijn. De email kan gestuurd worden naar: hond@haagsdierencentrum.nl .

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Django een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Doneer aan Django

Kan je Django niet adopteren maar wil je graag iets voor Django doen? Met een van de onderstaande donaties kun je Django helpen!