Brownie Nieuw

< Terug naar overzicht
Naam Brownie
Geslacht Vrouwelijk
Ras Kruising
Kleur Bruin
Leeftijd Bijna 5 jaar
Geboortedatum 01/04/2019
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Ja, als ze je kent
Verlegen In het begin
Kan met katten Onder begeleiding
Kan met honden Wisselend
Kan met kinderen Oudere kinderen
Kan trap lopen Ja
Kan alleen zijn Onbekend
Kan in de auto Onbekend
Zindelijk Onbekend

Omschrijving

Bij deze stellen wij met heel veel liefde Brownie aan u voor. Brownie werd vorig jaar binnengebracht met haar vriendinnetje Blackie. Beide hondjes waren achtergelaten op een logeeradres. De afspraak was dat dit voor tijdelijk zou zijn, maar toen bleek dat hun eigenaar niet meer terugkwam, kwamen de hondjes naar ons.

Beide honden waren in het begin heel bang, gelukkig werd dit met geduld en koek, steeds minder. Helaas bleek Blackie medisch echt niet in orde en hebben wij met veel verdriet afscheid van haar moeten nemen.

 

Dat Brownie met haar onderkaak en kromme pootjes een knappe en unieke verschijning is, mag duidelijk zijn. Maar waar ze precies een kruising van is, is wat minder duidelijk. Echter zal het ons niets verbazen als er iets van Terriër in zit.

 

Brownie heeft duidelijk haar voorkeuren voor andere honden. En als ze een andere hond niet mag, dan laat zij dit ook duidelijk merken door uit te vallen en kan hier best standvastig in zijn.

 

Wij weten niet of Brownie ooit  geleerd heeft om alleen thuis te blijven. Ook weten wij  niet of ze zindelijk is. Ook hier zal een nieuwe eigenaar rekening mee moeten houden.

 

Voor Brownie zijn we op zoek naar mensen met veel geduld. Mensen die niet schrikken van het feit dat als Brownie schrikt zij kan “snappen”. Brownie schrok bij de dierenarts zo erg van een prik dat het meerdere weken en veel kaas heeft geduurd voordat wij haar weer een tuigje om konden doen. We zijn op zoek naar mensen die meerdere keren langs willen komen voor haar om alvast een band op te bouwen.

 

Brownie heeft een hele grote liefde voor eten en lekkers. Dat is een groot pluspunt. Zo kunnen wij haar als zij bang is door middel van iets lekkers laten zien, dat het allemaal niet zo eng is en het zelfs iets lekkers oplevert. Denk hierbij aan het omdoen van het tuig, bezoek bij de dierenarts, ontmoetingen met nieuwe mensen etc.

 

Bent u na het lezen van haar verhaal en het zien van haar foto’s geraakt en denkt u dat Brownie misschien wel iets voor u zou kunnen zijn?

Tip: Stuur ons dan een email met uw/jullie gegevens zoals: gezinssituatie, andere huisdieren en hoe lang de hond ongeveer alleen thuis moet zijn. De email kan gestuurd worden naar: hond@haagsdierencentrum.nl .

 

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Brownie een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Doneer aan Brownie

Kan je Brownie niet adopteren maar wil je graag iets voor Brownie doen? Met een van de onderstaande donaties kun je Brownie helpen!