Onze dierenartsen

De dierenartsen

Eirini: Ik ben Eirini Kamenaki en ik kom van het Griekse eiland Chios. In 2014 ben ik afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde, Aristoteles Universiteit Thessaloniki in Griekenland. Tijdens mijn studie heb ik graag en regelmatig geholpen met het verzorgen van de zwerfdieren van mijn stad. Ook ben ik tijdens mijn studie teamleider geworden bij de “Wildlife Rescue and Rehabilitation Group” van de faculteit. Daarboven heb ik stage gelopen bij een praktijk voor bijzondere dieren in Ierland. Met mijn diploma op zak ben ik gaan werken als dierenarts bij een dierenopvang in Thailand (erg indrukwekkend!) en daarna bij een dierenartspraktijk in Kreta. Met veel zin ben ik samen met mijn man (toen vriend) in oktober 2015 naar Nederland verhuisd en sinds 2016 werk ik bij de kliniek van Stichting Haags Dierencentrum. Ik geniet enorm van het werken voor de asieldieren met zo’n fantastisch team.

Jasmijn: Ik ben Jasmijn, en ik ben nog niet zo lang geleden afgestudeerd, in 2022. Tijdens mijn studie in Utrecht heb ik onderzoek gedaan naar militaire hulphonden en hoe zij militairen in uitzendgebieden kunnen ondersteunen, en ook naar hulphonden in Nederland. Hulphonden mogen nog vaak niet naar binnen in bijvoorbeeld supermarkten en ziekenhuizen, terwijl uit mijn onderzoek bleek dat hun poten schoner zijn dan de schoenen van hun baasjes!

Ik had al een paar keer stage gelopen bij het HDC en toen kwam daar een plekje vrij in de kliniek! Na mijn afstuderen ben ik hier bijna meteen begonnen als dierenarts. Daarnaast werk ik ook een paar dagen in een ‘normale’ praktijk. Het leukst aan het werken in het asiel vind ik toch wel de vele kittens die bij ons binnen komen of bij ons geboren worden. Het is veel werk om deze te verzorgen, gezond te krijgen en te houden en ze klaar voor vertrek te maken, maar het geeft ook veel voldoening, zeker als ik ze blij zie spelen of wanneer ze geadopteerd worden. Een ander mooi aspect vind ik de band die ik met sommige dieren opbouw, omdat ik ze soms nauw in de gaten moet houden. De meeste dieren worden gelukkig heel snel geadopteerd maar sommige hebben wat meer zorg nodig en blijven wat langer op het HDC. Dan leer ik ze goed kennen en is het soms best lastig om ze uiteindelijk te zien vertrekken naar hun nieuwe huisje. Gelukkig maken we heel veel mensen blij met hun nieuwe huisdier!