Onze dierenartsen

FOTO SABRINA

FOTO EIRINI

De dierenartsen

Sabrina: Ik ben Sabrina, dierenarts sinds 2014 en afgestudeerd aan Universiteit Utrecht. Na een vliegende start in de spoeddienst voor een praktijk in Rotterdam ben ik uiteindelijk in 2016 terecht gekomen in de kliniek van het HDC. Werken in een asiel is op een aantal vlakken een andere tak van sport. Van de binnengekomen dieren weten we namelijk vaak niks. Dat maakt het opwerken van de patiënt soms een lastigere puzzel. Daarnaast moet je zorgen dat de groep dieren gezond blijft. Preventie is dus ook een belangrijk deel van het werk.
Het is echt een team effort om de dieren zo goed mogelijk naar een nieuw huis te kunnen sturen. Dat vind ik het mooie van het werk in het asiel.
Op veterinair vlak ligt mijn interesse bij de chirurgie, één van de mooiste onderdelen van het vak als je het mij vraagt!

Eirini: Ik ben Eirini Kamenaki en ik kom van het Griekse eiland Chios. In 2014 ben ik afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde, Aristoteles Universiteit Thessaloniki in Griekenland. Tijdens mijn studie heb ik graag en regelmatig geholpen met het verzorgen van de zwerfdieren van mijn stad. Ook ben ik tijdens mijn studie teamleider geworden bij de “Wildlife Rescue and Rehabilitation Group” van de faculteit. Daarboven heb ik stage gelopen bij een praktijk voor bijzondere dieren in Ierland. Met mijn diploma op zak ben ik gaan werken als dierenarts bij een dierenopvang in Thailand (erg indrukwekkend!) en daarna bij een dierenartspraktijk in Kreta. Met veel zin ben ik samen met mijn man (toen vriend) in oktober 2015 naar Nederland verhuisd en sinds 2016 werk ik bij de kliniek van Stichting Haags Dierencentrum. Ik geniet enorm van het werken voor de asieldieren met zo’n fantastisch team.