Algemeen Manager

Het Haags Dierencentrum (HDC) is het oudste (1877) en één van de grootste zelfstandige dierenasielen in Nederland. Per jaar vangt het dierencentrum zo’n 1800 zwerf- en afstandshonden en -katten op uit Den Haag. Ook dieren met een medische achtergrond, onzindelijkheids- of gedragsproblemen en oudere dieren zijn welkom. Ieder dier verdient een kans! Een team van opgeleide verzorgers, dierenartsen, gedragstherapeuten, pleegopvang en vrijwilligers (in totaal 25 medewerkers en circa 150 vrijwilligers) zorgen ervoor dat ook deze katten en honden een warm nieuw thuis krijgen. Het Haags Dierencentrum zet zich in om de zwerf- en afstandsdieren zo goed en zo efficiënt mogelijk weer terug te plaatsen bij nieuwe eigenaren. Naast het asiel huisvest het Haags Dierencentrum een honden- en kattenpension.

Om een zo efficiënt mogelijke aansturing van het Haags Dierencentrum mogelijk te maken zal het huidige bestuur plaatsnemen in een te installeren Raad van Toezicht. Het nieuwe bestuur zal gaan bestaan uit één of meerdere leden van het management team en verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken. Ter versterking van het management team zoekt het Haags Dierencentrum een

Algemeen Manager (tevens voorzitter van het bestuur)

Overzicht van de rol van Algemeen Manager:


• De Algemeen Manager is verantwoordelijk voor het vaststellen van de strategie van het Haags Dierencentrum en uiteindelijk voor de doorlopende levensvatbaarheid van de organisatie.
• Het Management Team bestaat tevens uit:
  - Operationeel Manager
  - Commercieel Manager
• De Algemeen Manager rapporteert aan de Raad van Toezicht.


De belangrijkste taken van de Algemeen Manager omvatten, maar zijn niet beperkt tot:


• Verhoging van de doeltreffendheid van de organisatie door werving, selectie, training en coaching en middels communicatie van waarden, strategieën en doelstellingen; toewijzing van verantwoordelijkheden; planning, controle en evaluatie van werkresultaten; ontwikkelen van KPI’s en het zorgen voor een open klimaat waarin informatie en meningen vrijelijk gedeeld worden; het inventariseren en mogelijk maken van opleidingen;
• Planning & controle cyclus, met inbegrip van het opstellen van budgetten. Verantwoordelijk voor de (financiële) administratie en kasbeheer;
• Ontwikkeling van strategisch (meerjaren)plan en doelstellingen en de uitvoering daarvan;
• Bevorderen van het imago en reputatie van het HDC onder andere door samen te werken met de (lokale) overheid en andere gemeenschapsorganisaties;
• Kwaliteitshandhaving en verbetering door het opstellen van organisatiestandaarden;
• Onderhouden en uitbouwen van (relevante) netwerken; deelnemen aan (relevante) professionele organisaties.

Competenties van Algemeen Manager:

Algemene vaardigheden: Allround manager met sterke communicatieve vaardigheden, ervaring met personeelsmanagement, time management, coördinatie, opleiding, (financiële) planning en strategie;  goed in besluitvorming en strategisch management, positieve attitude en mentaal sterk.

 

Noodzakelijk

Wenselijk

Kwalificaties

Ervaren manager (minimaal op HBO niveau)

Kennis en ervaring

·        Ervaring bij het effectief aansturen van diverse teams, bij voorkeur in een dierenwelzijnsorganisatie

·        Kennis en begrip van en ervaring met dierenwelzijn en/of eerdere ervaring met het aansturen van een dierenwelzijnsorganisatie of asiel

·        Ervaring met succesvolle verwezenlijking van organisatorische doelstellingen

·        Ervaring met het bevorderen van klantgericht werken

·        Ervaring met het aansturen van vrijwilligers

·        Financieel management: kennis van en ervaring met het gebruik van financiële systemen, het voeren van een boekhouding en rapportageprincipes

·        Ervaring in het werken met andere dierenwelzijnsorganisaties voor het oplossen van dierenwelzijnskwesties

·        Kennis en toepassing van de wetgeving met betrekking tot het dierenwelzijn en huisdierbezit

·        Ervaring met het trainen en presenteren aan een breed publiek

·        Ervaring met het leveren van opleidingsprogramma’s t.b.v. de doelgroep

·        Ervaring met commerciële activiteiten, bij voorkeur opgedaan in een non-profit organisatie

Vaardigheden en attitude

·        Positieve, can-do mentaliteit en pragmatische houding

·       Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden

·      Opzetten en onderhouden van een goede werkrelatie met collega's op alle niveaus

·       Klant- en servicegerichtheid

·       Effectieve vertegenwoordiging van het HDC richting publiek en media

Taalvaardigheden

·        Nederlands en Engels

Andere vaardigheden

·       Goede computervaardigheden, waaronder het gebruik van MS Office-pakketten en databases

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je een bijdrage leveren aan het welzijn van onze honden en katten? Stuur dan je motivatie en C.V. naar met in cc de voorzitter, de heer Tim Jarvis via

Nadere informatie over deze vacature kan worden verkregen (in het Engels) bij de voorzitter van het Haags Dierencentrum, de heer Tim Jarvis (0637545362).

 

Lees meer

Dierverzorger Kattenafdeling

Het Haags Dierencentrum zoekt voor de kattenafdeling per direct een

Dierverzorger

Taakomschrijving
Voor onze kattenafdeling zijn wij op zoek naar een gemotiveerd dierverzorger. In deze veelzijdige en boeiende functie bent u verantwoordelijk voor de algehele dagelijkse verzorging van de katten. Wat betreft medische kennis wordt verwacht dat u ziektes en afwijkingen kunt herkennen. Uw communicatieve vaardigheden zijn zodanig dat u klanten op correcte wijze te woord kunt staan en dat u daarbij de richtlijnen van het HDC op een duidelijke, vriendelijke manier kunt overbrengen. De functie is voor 36 uur per week. U werkt samen met collega’s in een vast rooster van maandag tot en met zondag, 4 dagen per week. Werktijden 08.00 tot 17.00.


Wij zoeken
Wij komen graag in contact met u als u voldoet aan de volgende functie-eisen:
• minimaal een afgeronde relevante MBO-opleiding op het gebied van dierverzorging, bij voorkeur aan Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld 
• minimaal 3 jaar relevante werkervaring
• beschikking over kennis van het asielwezen (bv vrijwilliger, stage) is een pre
• bereid en in staat om fysiek belastend werk uit te voeren
• goede communicatieve- en sociale vaardigheden, zodat je klanten duidelijk te woord kan staan en kan informeren
• collegialiteit en zowel zelfstandig als in teamverband werkzaam kunnen zijn
• flexibele houding
• in staat met relevante computerprogramma’s te werken; (Docasoft, Word, Outlook, etc.)
• minimaal 18 jaar en woonachtig in Den Haag of directe omgeving.

Wij bieden
Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en bedraagt minimaal € 1.662 bruto per maand vanaf 23 jaar bij een werkweek van 36 uur. Onder de secundaire arbeidsvoorwaarden vallen een reiskostenvergoeding en een pensioenvoorziening. Wij bieden je een uitdagende baan in een dynamisch bedrijf met de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen.
Sollicitaties voorzien van een Curriculum Vitae kunt u t/m 1 oktober 2017, bij voorkeur via e-mail, richten aan:   of naar: Stichting Haags Dierencentrum, Lozerlaan 595, 2544 MC Den Haag, t.a.v. Mirjam Smit


Om teleurstellingen te voorkomen vragen wij u om niet te reageren als u niet minimaal 36 uur kunt werken en/of meer dan 35 km van het Haags Dierencentrum af woont en of indien u niet aan de bovenstaande functie eisen voldoet. Indien u toch besluit te reageren kan het zijn dat u geen respons van ons ontvangt.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Onbetaalde vacatures

Note: Na de laatste informatiemiddag zijn wij op de honden- en de kattenafdeling weer een aantal vrijwilligers rijker. Omdat wij hen goed willen begeleiden en inwerken, is er een tijdelijke stop op de aanmelding als vrijwilliger op de hondenafdeling. Wij verzoeken u dan ook voor deze functie geen aanmeldingsformulier op te sturen.

Vrijwilliger op de honden- of kattenafdeling

Onze organisatie kan niet zonder vrijwilligers. We zijn dan ook heel blij met gemotiveerde mensen die zich voor de asielhonden en –katten willen inzetten.
Heb je minstens een dagdeel beschikbaar en vind je het niet erg om al vroeg aanwezig te zijn en mee te helpen bij de schoonmaakwerkzaamheden, dan ben je van harte welkom.


De minimum leeftijd is 18 jaar en aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen. Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld en verzonden, kun je rekenen op een uitnodiging voor de eerstvolgende informatiemiddag. Dat kan even duren, want deze middagen worden regelmatig gehouden, maar niet elke maand. Op de informatiemiddag hoor je alles over de werkzaamheden op de honden- en kattenafdeling en hoe je daar als vrijwilliger aan kunt bijdragen.

Het werken met dieren is verantwoordelijk werk. We informeren je over het diervriendelijk beleid dat wij voeren. Dit houdt in dat er niet gewerkt wordt met correctiemiddelen zoals slipkettingen, halties, antitrektuigen etc.
Wij besteden kostbare tijd aan het inwerken en begeleiden van de vrijwilligers en zijn dan ook op zoek naar mensen die zich voor langere tijd willen inzetten. Na de inwerkperiode verwachten we een hoge graad van zelfstandigheid van onze vrijwilligers. Wij hebben helaas niet de mankracht om één op één begeleiding aan te bieden.  

Vrijwilliger Pleegopvang

Het Haags Dierencentrum vangt jaarlijks vijftienhonderd katten op. Sommige van deze katten hebben extra aandacht nodig en zijn gebaat bij een tijdelijk verblijf bij iemand thuis. Pleegopvang vrijwilligers nemen een kat of kitten(s) voor een aantal weken in huis, vaak in een bench, om ze te socialiseren, vertrouwen en veel liefde en aandacht te geven en/of te laten opgroeien in een stabiele omgeving.

Soorten pleegopvang

•    Kittens •    Schuwe/ bange katten/kittens •    Senioren katten

Het pleegopvangadres helpt een asieldier en verlicht de zorg van de asielmedewerkers. Dit vergt wel verantwoordelijkheid en soms gebeuren er minder leuke dingen. Uiteindelijk gaat de pleegkat weer terug naar het asiel maar dan met een grote(re) kans op herplaatsing.

Meld u hier aan! 

Vrijwilliger kantoor

Vrijwilliger Website
Voor het perfectioneren en up to date houden van onze website en het creeeren van een Engelse versie, zijn we op zoek naar een vrijwilliger met goede kennis van Joomla en de Engelse taal.
Ben je in de gelegenheid om minimaal twee keer in de maand aanwezig te zijn op kantoor van het HDC en ook bereid om in voorkomende gevallen vanuit huis een spoedklusje te doen, meld je dan snel aan.

Vrijwilliger Animatie

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die geheel thuis is in het maken van eenvoudige animaties en hiervoor zijn of haar eigen software hiervoor kan gebruiken. Ben je in de gelegenheid om minimaal twee keer in de maand aanwezig te zijn op kantoor van het HDC en ook bereid om vanuit huis verder te werken, meld je dan snel aan.

Aanmelden

Meld u hier aan!

Stage

Binnen het Haags Dierencentrum zijn op de honden- en kattenafdeling mogelijkheden om praktijkervaring op te doen. Als Aequor erkend leerbedrijf zijn wij op zoek naar studenten die voor een minimale stageperiode van 5 weken stage willen lopen. Jouw opleiding is tevens dierverzorging gericht en op niveau 3 of 4

Lees meer

Organisatie

Als oudste en één van de grootste asielen van Nederland zorgen wij, met inzet van educatie en voorlichting, op professionele wijze voor de opvang en verzorging van alle aangeboden katten en honden uit de regio Den Haag in een diervriendelijk asiel en pension.

De individuele zorg voor het dier is de basis van ons beleid.

 

anbi

Apps

 

appstore1

google play1

Gegevens

Geopend van ma t/m zat van 12.30 tot 15.30

Lozerlaan 595
2544 MC Den Haag


070-3661806
http://www.haagsdierencentrum.nl

KvK: 41157013
RSIN: 002875019
BTW: NL002875019B01

IBAN: NL05 INGB 0004 4181 83
UBN: 6346579

NFDO