24/03/2024

KIJK EENS IN DE DIERENOPVANG

< Terug naar overzicht

Beste allemaal,

Op 21 maart 2023, vandaag precies 1 jaar geleden, reden wij vanuit Pernis vol verwachting naar het Haags Dierencentrum om Trixie te ontmoeten, een knappe poes op zoek naar een huisje. Wij waren in een oogopslag verliefd en ik denk Trixie ook op ons. We namen haar mee naar huis met de volgende opmerkingen: Trixie is geen kroelkat en ze kan slaan en bijten.
De eerste opmerking bleek niet helemaal waar. Onze Sookie, want zo hebben wij Trixie genoemd, zat vanaf het eerste moment thuis vaak op schoot. Ze geeft koppies, praat als ze ons ziet en volgt ons overal waar we gaan met haar staart fier in de lucht.

Ze liet na de eerste weken wennen ook ineens freule gedrag zien. En zo bleek de tweede opmerking wel waar: ze kan slaan en bijten. Dit doet ze meestal als ze haar zin niet krijgt. Zij mag bijv. niet naar boven en als je dan bij haar in de buurt komt, rent ze je achterna en slaat en bijt dan in je kuit. Meestal zachtjes, vaak zonder nagels, gelukkig nooit door en door met haar twee hoektanden haha, maar het is toch soms wel schrikken.

Sookie is een heerlijk beest. Ze is graag buiten. Ook daar gedraagt ze zich als de freule van de straat, vecht als het nodig is, en komt met opgeheven hoofd trots ons huis weer in. En dan ligt ze graag een tijdje in het raam, het liefst in het zonnetje.
We genieten iedere dag van haar en zijn blij vorig jaar de stap te hebben genomen eens in een dierenopvang te kijken.