30/04/2020

Paolo Bernini op bezoek bij HDC

< Terug naar nieuws

Internationale politieke interesse voor werk Haags Dierencentrum

Op donderdag 16 november a.s. bezoekt de heer Paolo Bernini als lid van het Italiaanse Parlement het Haags Dierencentrum. De reden voor zijn bezoek is de innovatieve en bovenal diervriendelijke manier waarop het Haags Dierencentrum de opvang en herplaatsing van zwerfhonden en -katten in de gemeente Den Haag organiseert. De heer Bernini is vanuit zijn rol in het Italiaans Parlement een voorvechter van dierenrechten en het welzijn van dieren in het algemeen.

De werkwijze van het Haags Dierencentrum, volgens de laatste inzichten op het gebied van honden- en kattengedrag en dierenwelzijn, heeft zijn interesse gewekt. Een dergelijke manier van opvang is mogelijk ook in Italië toepasbaar en geschikt om een bijdrage leveren aan de oplossing van het zwerfdierenprobleem aldaar.

De heer Bernini zal op donderdag 16 november a.s. vanaf 14.30 uur een rondleiding krijgen door het gebouw aan de Lozerlaan 595 te Den Haag. Ook zal hij spreken met de dierverzorgers/gedragstherapeuten en de beide dierenartsen verbonden aan de interne kliniek van het dierencentrum. Al deze medewerkers zijn een belangrijke schakel in de uitvoering van het diervriendelijke beleid.

Beide partijen zien deze vorm van kennisoverdracht op internationaal niveau als een noodzakelijke stap in de beheersing van het zwerfdierenprobleem.