19/05/2022

EN WEER EEN DRUK KITTENSEIZOEN

< Terug naar nieuws

Dappere Takkie zal rond half december 2021 geboren zijn. Op straat of thuis, we weten het niet, in ieder geval niet op een veilige plek. In februari, acht weken oud, werd hij onder de vlooien en smeerolie bij ons binnengebracht.

Mager en bang… Hij bleek ook Giardia te hebben, een nare darmparasiet, waarvoor onze dierenarts meteen de behandeling heeft ingezet. Dankzij een intensieve verzorging, heel veel aandacht en liefde van zijn verzorgers heeft Takkie zich uiteindelijk kunnen ontwikkelen tot een plaatsbaar katertje.

De zusjes Doris en Anouk werden samen in een bench naast een vuilcontainer gevonden. Ze zaten vol wormen en vlooien… Nadat ze hiervan ‘bevrijd’ waren en voldoende aangesterkt konden we ze met hun nieuwe familie uitzwaaien.

Een vroege voorbode van de drukke maanden van wat wij noemen het ‘kittenseizoen’. Drachtige poezen, moederpoezen met kleintjes, kittens die in hun eentje op straat worden gevonden. Gelukkig zijn wij er om ze op te vangen en ze een warm plekje te geven. Onze dierenartsen en assistenten staan met raad en daad klaar voor behandeling en met advies.

Wij hebben uw hulp hard nodig!

Verzorgers en vrijwilligers maken overuren om dagelijks de benodigde extra zorg te bieden. Samen doen we dit de komende weken met heel veel liefde gedurende zeven dagen per week, maar zonder uw financiële support kunnen we niet. De kleintjes verblijven minimaal zeven weken bij ons en maken een hele ontwikkeling door.

De opvang en verzorging van het grote aantal kittens vraagt om grote hoeveelheden middelen, zoals melkpoeder, flesjes, kittenbrokjes, dekentjes, speeltjes, houtkorrels en krabplankjes, maar ook medicijnen. Met een bijdrage van € 25,- helpt u een kitten naar een mooie, gezonde en blije toekomst en een fijn thuis.

Mogen onze kittens op uw steun rekenen?

DONEER EENMALIG € 25,- EN HELP EEN KITTEN OP WEG NAAR EEN MOOIE TOEKOMST.

Stort uw bijdrage op rekeningnummer: NL05 INGB 0004 4181 83 – t.n.v. Stichting Haags Dierencentrum  – o.v.v. ’Kittenseizoen’

Wij wensen u een mooie zomer en namens alle kittens, heel hartelijk bedankt!

Stichting Haags Dierencentrum – Lozerlaan 595 – 2544 MC Den Haag – 070-747 01 00