Castratie of sterilisatie

In verband met corona gelden er momenteel aangepaste regels wat betreft het aannemen van uw huisdier. Wanneer u een afspraak maakt vertellen wij u hier meer over.

Castratie of sterilisatie

Heb je een kitten bij ons geadopteerd dat je na de leeftijd van zes maanden bij ons wil laten castreren, dan moet je hiervoor een afspraak maken.

Op de dag van de afspraak voor castratie of sterilisatie breng je jouw kat rond 9 uur ’s ochtends. Het is belangrijk dat de kat nuchter is. Dat betekent dat jouw kat vanaf de avond voor de ingreep vanaf 20:00 niet meer mag eten. Water drinken mag wel. Lijkt je kat ziek of zijn er bijzonderheden, bel ons nog voor de afspraak. Je kat moet gezond zijn en zich fit voelen om de narcose te ondergaan.

Je kat wordt door een van onze assistentes aangenomen en krijgt dan een plekje in onze opname. Het is fijn voor jouw kat als er een dekentje met de vertrouwde geur van thuis mee wordt gegeven. Voor het starten van de narcose onderzoekt onze dierenarts jouw kat. Zo controleren we o.a.: hart, longen en lichaamsgewicht en zorgen we ervoor dat we een goede beoordeling van de conditie van de kat in kaart hebben gebracht. Ook krijgt je kat een injectie met een pijnstiller.

Na de operatie kan jouw kat uitslapen op een warmte matras. Zodra hij/zij goed wakker is en zelf zijn/haar lichaamstemperatuur op pijl kan houden mag de kat naar huis. Als  je jouw kat weer ophaalt (meestal tussen 16:00 en 16:30) nemen we met je door waar je de komende tijd  op moet letten. Je krijgt deze informatie om na te lezen, schriftelijk of via de e-mail, van ons mee. Voor de eerste paar dagen na de castratie/sterilisatie geven wij vloeibare pijnstiller mee naar huis.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? We helpen je graag!

Bel ons op 070-366 09 46 of stuur een e-mail o.v.v. je telefoonnummer naar kliniek@haagsdierencentrum.nl