05/03/2020

Moby is dolgelukkig

< Terug naar overzicht

Op zaterdag 27 juli zijn we Mozi (toen Moby) bij jullie op gaan halen. Vandaag is het woensdag 31 juli en het is fantastisch met Mozi!

Op de vrijdag voordat hij kwam hebben we het huis puppyproof gemaakt. Speelgoed van de kids in afgesloten bakken. Wat kostbaar is omhoog gezet. Mandje voor Mozi boven, bank voor hem in de serre, kleedje in de keuken, kleedjes op de bank, eigen mand met speelgoed….

De reis terug naar huis ging prima. Omdat we niet wisten of Mozi zindelijk was hebben we een slaap- plas schema aangehouden voor een pup. Op één ongelukje in de garage (die stond open) na heeft hij de rest netjes buiten gedaan. Held.

De ochtend wandeling duurt tussen de 1 en 2 uur. Met de lange lijn trekt hij sprintjes, ploegt hij door sloten en snuffelt hij wat af. Hij trok in de eerste dagen best aan de lijn, maar maakt grote stappen in het dichter bij ons blijven. We oefenen met hem aan de fiets. Mozi kent de commando’s ‘rechts en ho’ al. Met de andere oefeningen kent hij ‘zit’ super goed. ‘Op de grond, de beide pootjes en wachten’ is hij nu aan het leren.

Kort om. Het is fantastisch. We zijn vandaag naar de duinen geweest en gisteren gaan zwemmen in een ven. We hebben hem ontwormd en zijn ontlasting is nu goed. Hij eet diepvriesvlees. Hij mag zelf kiezen waar hij slaapt en wandelt op zijn gemakkie door het huis en de tuin. Met de kindjes gaat het goed samen, hij brengt ze mee naar bed en ligt erbij tijdens het verhaaltje. We kunnen iets in de kliko gaan gooien en dan is hij kort rustig alleen in een ruimte.

Bedankt voor jullie lieve zorgen. Lieve groeten van ons en natuurlijk van Mozi.

Wie weet tot ziens!