14-dagen-service na adoptie

14 dagen service na adoptie. Nazorg voor uw nieuwe huisdier

Beste baas,

Wij hopen dat je een goede start zult hebben met je nieuwe huisdier. Wij proberen je dan ook zo goed mogelijk te informeren over de herkomst en achtergrond van het dier, geven een medische begeleiding als dat nodig mocht zijn en willen je dier graag onderdak bieden in ons dierenpension als je op vakantie gaat.

Tijdens het verblijf in ons asiel van je nieuwe huisgenoot hebben wij ons best gedaan om een zo goed mogelijke verzorging te bieden. Je kat of hond is door onze dierenarts ingeënt, gechipt en onderzocht.

Voor de kattenbaasjes:

Bij adoptie van een kat geldt dat in het algemeen de overgang naar jouw huis het beste gaat wanneer je de kat rustig de tijd geeft om aan de nieuwe situatie te wennen. Vooral rust zal jou nieuwe kameraadje helpen om zich bij je echt thuis te voelen.

Gedurende de logeerpartij bij ons hebben wij onze uiterste best gedaan om de kat een goede verzorging te geven. Dat begint al direct bij binnenkomst. We inenten alle katten tegen niesziekte en kattenziekte. Katten krijgen bij ons de tijd om na alle ingrijpende veranderingen weer wat tot rust te komen. Elke verandering is voor een kat namelijk vaak een hele aanslag. Soms steken ziekteverwekkers, zoals die van niesziekte, de kop weer op tijdens deze periodes van stress.

Zo kan het ook voorkomen dat de overgang van ons naar jouw huis gepaard gaat met niezen. Meestal zijn de katten door de inentingen voldoende beschermd en zal dit niezen van korte duur zijn. In sommige gevallen is de weerstand door de stress teveel afgenomen en zal er hulp van een dierenarts nodig zijn. Dit laatste komt gelukkig weinig voor. Maar als je merkt dat je kat echt ziek is en absoluut niet wil eten, is het toch goed om even contact met ons op te nemen.

Voor de hondenbaasjes:

Bij adoptie van een hond geldt dat, op het moment dat je met je hond het terrein van het asiel verlaat, deze meestal wat gespannen is. Ook thuis kan het zijn dat de hond wat onwennig reageert. Laat de hond tot rust komen en laat hem zijn gang gaan zodat hij zijn nieuwe omgeving kan verkennen.

Wanneer de hond de eerste dagen diarree klachten heeft,  kan dit een gevolg zijn van stress. Zolang hij een levendige indruk maakt, een goede eetlust heeft en niet braakt, kun je het rustig een paar dagen (maximaal drie) aankijken. Geef de hond bij diarree wel voldoende water, zodat hij niet uit kan drogen. Je kunt de hond meerdere keren per dag kleine maaltijden voeren.

Vlooien, teken en wormen

Tenzij anders is gemeld, kunt je ervan uitgaan dat je je dier direct na adoptie preventief kan behandelen tegen vlooien, teken en wormen.

Controleer je dier regelmatig op vlooien en teken. Hoe vaak je de vlooien- en tekenbehandeling moet herhalen, hangt af van het middel dat je gebruikt. Een volwassen dier kun je het beste twee tot vier keer per jaar ontwormen.

Castratie of sterilisatie

Mocht je geadopteerde poes na plaatsing toch krols worden, ondanks dat wij het vermoeden hadden dat ze gesteriliseerd was, kun je contact opnemen met onze dierenarts. Wij maken dan een afspraak om de poes alsnog te steriliseren. Onze dierenarts is te bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 11.30 en 12.30-17.00 uur, telefoonnummer 070-366 09 46.

Wanneer je geadopteerde kitten de leeftijd van 6 maanden heeft bereikt, is het toe aan sterilisatie/castratie. Je kunt hiervoor een afspraak maken bij de dierenarts van het Haags Dierencentrum. Wij rekenen voor de sterilisatie /castratie het reguliere tarief wat geldt in dierenartsenpraktijken. Kies je ervoor om je dier bij ons te laten ‘helpen’ dan steun je met jouw bijdrage de asieldieren! Je kunt natuurlijk ook een afspraak maken bij je eigen dierenarts.

Op vakantie

Als je jouw kat in ons pension wilt onderbrengen tijdens je vakantie moet je kat extra ingeënt worden tegen de niesziekte!  Vraag minimaal 6 weken voordat je jouw kat in het pension wilt brengen naar onze vaccinatievoorwaarden. Vermeld hierbij dat je kat uit ons asiel komt.

Mocht je jouw hond mee willen nemen op vakantie naar het buitenland, dan heeft hij vaak nog een rabiësenting nodig. Dit is een inenting, die honden bij ons niet standaard krijgen. Ook heb je voor een reis naar het buitenland een Europees paspoort van de hond nodig.

Als je tijdens een vakantie je hond in ons pension wilt onderbrengen, dan heeft de hond naast de jaarlijks terugkerende cocktail inenting nog een inenting tegen kennelhoest nodig.

Meer informatie kunt je ook terug vinden op onze website bij het pension.

Service consult

Als jouw kat of hond zich de eerste 14 dagen na de plaatsing niet lekker voelt, lusteloos is of andere medische klachten vertoont, dan kun je op afspraak langs komen bij onze dierenarts.

Onze dierenarts is te bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 11.30 en 12.30-17.00 uur, telefoonnummer 070-366 09 46.

Als je belt, houd dan het V- nummer, te vinden op het vaccinatieboekje, bij de hand.