29/03/2020

Snowy, lieve verlegen kerel

< Terug naar overzicht

Graag laat ik jullie weten dat het zo goed gaat met Snowy!

Snowy zat bij jullie bij de ‘verlegen’ katten en hij was dan ook de laatste kat die we gingen bekijken zo’n twee weken geleden. De kleine uitslover was heel verlegen, maar kwam helemaal los toen we hem lekker gingen aaien. Hij durfde zijn mandje nog niet uit, maar we waren al verliefd. Dezelfde dag nog ging hij met ons mee naar huis.

Eerst natuurlijk verstoppen in de hoekjes en achter het gordijn. We hebben Snowy lekker zijn gang laten gaan en ja hoor, na een paar uurtjes ging hij steeds vaker een rondje lopen en ’s avonds kwam hij bij ons op de bank zitten. Die bank is nu dus van Snowy. Het lekkere zachte mandje heeft hij nog niet eens bekeken, maar dat maakt ons helemaal niets uit. Snowy houdt ook van dekentjes, heerlijk om op te liggen en op te stampen.

Ons werd gezegd dat hij bij zijn vorige huis geen schootkat is geweest, maar dat geloven wij bijna niet. Snowy zit het liefst de hele dag op schoot en komt dan ook knuffelen en ligt het liefst in je armen als een baby. Ook kusjes geven behoort tot de knuffelroutine.

Natuurlijk schrikt hij nog steeds snel van dingen die onverwachts zijn, maar we merken dat dit steeds beter gaat. Hij durft nu ook in huis te lopen als wij lopen en komt steeds dichterbij onze benen staan.

We geven hem de tijd en het maakt ons niet zoveel uit dat hij snel schrikt van dingen, het is immers erger voor hem. Ook eten, drinken en zijn behoeften doen gaan helemaal goed.

Wij zijn super blij en helemaal verliefd op onze Snowy 🙂