02/09/2023

RAIN HEET NU NERO

< Terug naar overzicht

Graag laat ik jullie alvast weten dat de eerste 24 uur van Nero bij ons thuis heel goed zijn verlopen: hij heeft in zijn wen-kamers lekker veel ruimte om te spelen, rennen, verstoppen, klimmen, naar de vogels buiten kijken, slapen, en alles doen wat hij leuk vindt. Verstoppen: heel in het begin(onder een gordijn), maar door zijn knuffellust kwam hij weer gauw tevoorschijn. Hij heeft gisteren ook al goed gegeten en zijn behoefte op de kattenbak gedaan; vandaag ook en in ieder geval vandaag ook goed gedronken. Het smeren van de plekjes ging gisteren niet, maar vandaag wel (en soepel), ook al vindt hij het luchtje van het spul vies. Het wennen aan de andere twee katten doen we heel rustig en langzaam. We werken veel thuis en geven hen de tijd.

Inmiddels is Nero al heel wat stappen verder in het wenproces: we hebben iedere dag wat meer van ons huis laten ontdekken en behalve de kelder en ons tuintje heeft hij nu alles besnuffeld. Hij is ook al op kasten geklommen en – last but not least – heeft kennis gemaakt met Koos (kater van 12 jaar) en met Putih (kater van 6 jaar), beide ook (11 en 5,5 jaar geleden) bij het HDC gehaald. Voor Nero was meteen duidelijk dat Koos het alfamannetje is, hij ging liggen, rollen en hun ontmoetingen gaan heel rustig. Putih (die niet zo ‘streetwise’ is, zoals Nero en Koos) vindt het nog wat ongemakkelijk. Nero laat Putih duidelijk zien dat hij geen bedreiging vormt, maar Putih snapt dat nog niet zo goed. Nero vindt het erg leuk hier, gelukkig!

Ze kunnen inmiddels de hele dag met elkaar vrij door ons huis bewegen, en er valt geen onvertogen ‘mauw’ tot nu toe. Voorlopig laten we Nero ‘ s nachts nog maar even niet ‘alleen’ bij de grote jongens en willen we hem voor de zekerheid nog even in zijn wenkamers laten slapen.

Hartelijke groet van de nieuwe familie van Nero