28/02/2024

JENS HEEFT ALTIJD HONGER

< Terug naar overzicht

Hoi!

Inmiddels is het dik 2 maanden geleden dat ik bij jullie Jens heb mogen ophalen. In de bijlage vinden jullie wat foto’s.

Het gaat goed met hem! Toen hij net geplaatst was, was hij erg speels maar ook wel onrustig. Daarna heeft hij een tijdje heel veel geslapen. Nu zit er een goed en constant ritme in zijn energie, wanneer hij slaapt of wanneer hij wil spelen.

Hij heeft altijd honger en wil altijd lekker veel spelen. Dat doet hij soms alleen en als hij samen wil spelen, geeft hij dat altijd heel goed aan door op een bepaalde manier te miauwen, de gang op te rennen en een soort van uitdagend verstoppertje te spelen.

Hij heeft een tijdje zijn eten door gulzigheid altijd direct na eten uitgespuugd, maar dit heb ik opgelost door het verdelen van de porties en de helft in een speelbal te doen. Dit gaat super.

Hij vindt sommige dingen als harde geluiden (onweer en vuurwerk) nog eng maar verstopt zich dan niet. Wel komt hij even bij mij peilen of hij zich zorgen moet maken. Een knuffel en een aai maakt hem dan weer gerust.

Verder is het nog een afstandelijke kat, ik vermoed dat dit met vertrouwen en tijd te maken heeft. Optillen mag (nog) niet en hij geeft zelf aan wanneer hij aandacht wilt. Zo komt hij, met vlagen maar wel steeds regelmatiger, bij mij op schoot zitten en dan moet hij echt even goed geknuffeld worden. Hij is nog gek op zijn oude mandje en wil daarin soms ook graag even gekroeld worden.

Van de lente gaan we stapje voor stapje kijken hoe hij omgaat met op het balkon spelen. De duiven op het balkon zijn al dagelijks entertainment, dus ik ben benieuwd!

Ik wil jullie nog bedanken voor de match. Ik heb hele goede hoop dat hij steeds meer vertrouwen krijgt. Ik lach me in elk geval kapot om het jolige en soms onhandige beestje en hoop dat ik nog lang van zijn gezelschap mag genieten!