04/01/2023

DIKKIE DIKBIL

< Terug naar overzicht

Dank voor jullie lezenswaardige Animail die mij noopt toch ook eens te vertellen over onze dikkert die wij 14 jaar geleden als Vanessa bij jullie hebben opgehaald.

Zij woog toen 7 kg dus hebben wij haar Dikkie dikbil genoemd. Een naam die altijd een giechel ontlokt aan dierenartsassistenten en ander (naar) volk, volgens DD natuurlijk. Die gevoelens zijn geheel wederkerig want zij misdraagt zich altijd bij haar huisarts; in het dossier staat ook regelmatig: niet te onderzoeken. Gelukkig mankeert zij, inmiddels een jaar of 17 (!) niet al te veel behoudens een noodzakelijke gedeeltelijke staartamputatie een paar jaar geleden.

Zoals jullie destijds hebben geschreven is zij zeer op zichzelf, komt niet op schoot en is niet altijd bereid tot het ontvangen van een aai. Jammer natuurlijk maar zij is zoals zij is, net als wij. En wij hebben zo onze mankementen: gierig als het gaat om het verstrekken van hapjes en nu ook, uit voorzorg, ruimhartig bij het verstrekken van vies dieetvoer. Er schalt ook regelmatig een welgemeend: smeer maar in je haar ! door de eetzaal. En ze vertikt het ook dit type te eten. Wij hopen dat zij er wat slanker van wordt.

Namens Dik voor jullie en jullie inwoners een heel voorspoedig 2023 ! dagdag ibrh