Naam Mex
Geslacht Mannelijk
Ras Duitse Herder
Kleur Zwart-Bruin
Leeftijd 6 jaar
Geboortedatum 25/01/2018
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Ja, als hij je goed kent.
Verlegen In het begin
Kan met katten Onbekend
Kan met honden Wisselend
Kan met kinderen Oudere
Kan trap lopen Nee
Kan alleen zijn Opbouwen
Kan in de auto Ja
Zindelijk Met begeleiding

Omschrijving

Helaas is het de tweede keer dat wij Mex aan u voorstellen. Mex is namelijk een oude bekende van ons. In september 2019 werd hij afgestaan omdat zijn eigenaren tegen wat problemen aan liepen met hem. Zo zou Mex niet altijd even vriendelijk reageren op mensen in het gezin en op visite. Wij zijn hier toen direct met het gedrag van Mex aan de slag gegaan. Met de juiste begeleiding ging dit heel erg goed! Ruim een jaar later werd hij trots geadopteerd. Helaas is hij na drie jaar terug van weggeweest vanwege medische redenen van zijn eigenaar.

 

Mex kan nog steeds soms wisselend reageren op mensen en visite. Maar Mex is zeker ook een hond die heel graag nieuwe dingen wil leren. Hij vindt het erg leuk om samen bezig te zijn. Lekker spelen, rennen en knuffelen. Ook buiten een wandeling maken of denkspelletjes doen vindt hij erg leuk. Hij heeft namelijk energie voor tien. Die energie kan Mex hier helaas niet altijd goed kwijt al proberen we iedere dag met hem te voetballen want dat vindt hij geweldig!

 

Wij verwachten dat de stress die het asiel toch met zich meebrengt een slechte invloed heeft op zijn ontlasting. Momenteel krijgt hij speciaal voer hiervoor. Wij hopen dat als hij eenmaal tot rust gekomen is in zijn nieuwe huis, Mex dit dieetvoer niet meer nodig zal hebben.

 

Mex reageert niet altijd even leuk op andere honden. Helaas hebben wij tijdens zijn verblijf bij ons geen soortgenoot kunnen vinden waar hij los mee kon spelen. Aan de riem kan hij nog wel eens uitvallen. Maar het grootste gedeelte van de tijd passeert hij honden zonder problemen. Toch zal zijn nieuwe eigenaar hier wel rekening mee moeten houden.

 

Omdat Mex bij ons is afgestaan weten wij het een en ander over zijn verleden. Zo weten wij dat hij bij zijn vorige eigenaar prima even alleen thuis kon blijven. Ook was hij netjes zindelijk. Wel is het voor Mex van belang dat het alleen thuis zijn weer heel langzaam opgebouwd gaat worden.

 

Bent u ook gevallen voor zijn knappe verschijning? Zijn lieve hoofd met grote oren en zijn gekke korte staart? Heeft u zin om met hem aan de slag te gaan? Heeft u ervaring met het positief opvoeden van honden? En kunt u niet wachten om hem te mogen ontmoeten? Neem dan snel contact op met een van onze hondenverzorgers voor meer informatie voor Mex!  

 

Tip: Stuur ons een e-mail met uw/jullie gegevens zoals: gezinssituatie, andere huisdieren en hoe lang de hond ongeveer alleen thuis moet zijn. De email kan gestuurd worden naar: hond@haagsdierencentrum.nl .

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Mex een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Doneer aan Mex

Kan je Mex niet adopteren maar wil je graag iets voor Mex doen? Met een van de onderstaande donaties kun je Mex helpen!