14/03/2022

www.hulpvoordierenuitoekraine.nl

< Terug naar nieuws

De vreselijke oorlog in Oekraïne begint een ramp te worden van ongekende omvang. Voor mens, maar ook voor dier. Er is een vluchtelingenstroom op gang gekomen die ook Nederland heeft bereikt. Om mensen die huis en haard hebben moeten ontvluchten gedeeltelijk te ontzorgen, hebben verschillende dierenhulporganisaties de handen ineengeslagen voor één meldpunt.

Op het meldpunt Hulp voor Dieren uit Oekraïne kan hulp aangevraagd worden voor dieren die de oorlog zijn ontvlucht. Voor hulpvragen kunt u bellen met 088-811 3333 (ma t/m vrij 9.00-17.00 uur) of ons e-mailen op info@hulpvoordierenuitoekraine.nl  Ook gemeenten, asielzoekerscentra of mensen die privé Oekraïners met hun dieren opvangen kunnen hier hulp aanvragen. Dieren kunnen dan geholpen worden met de nodige vaccinaties en medische hulp, praktische zaken als mandjes en voer of eventueel tijdelijk onderdak.

Hulpvraag inventariseren en coördineren
Momenteel is het nog onduidelijk hoe groot de vraag is en waar er precies behoefte aan is. Vanuit het meldpunt zoeken de dierenhulporganisaties samen op basis van de binnengekomen hulpvragen naar passende oplossingen. De Dierenbescherming en de NFDO stemmen de hulp en opvang in Nederland onderling af en werken daarbij samen met verschillende andere dierenhulporganisaties, waaronder DierenLot, Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn, Mendoo, BVDD en de KNMvD.