10/05/2020

Niet op de lijst cruciale beroepen

< Terug naar nieuws

Voor zover nu bekend staan beroepen van mensen die noodzakelijke zorg verlenen aan dieren, zoals dierenartsen, medewerkers van dierenopvangcentra en dierenambulances niet op de lijst van cruciale beroepen. Hierdoor komt de noodzakelijke zorg voor dieren in gevaar.

Een aantal grote dieren welzijnsorganisaties (de Dierencoalitie (waarvan de NFDO lid is); de NVD (Nederlandse Vereniging voor Dierentuinen), Stichting AAP; KNMvD (Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Dierengeneeskunde); Stichting DierenLot; vSKBN (Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland) en WAP (World Animal Protection) bundelen in deze hun krachten en zijn momenteel in overleg m.b.t. een gezamenlijk persbericht.

Daarnaast zijn door de NFDO (Nederlandse Federatie Dierenopvang Organisaties) en andere dierenorganisaties contacten gelegd met diverse mensen van PvdD, D66, PvdA en VVD op landelijk niveau. Vandaag zal er door de aangesloten asielen bij de NFDO contact worden gezocht met lokale politici, om de signalen te versterken.

Wij vragen jullie allemaal jullie stem te laten horen en onderstaande petitie te tekenen om de verantwoordelijke commissie op te roepen ook aan de dieren en hun verzorgers te denken en te verspreiden onder jullie achterban met ook aan hen het verzoek dit zoveel mogelijk te delen.      

https://petities.nl/petitions/dierenartsen-en-dierenhulpverleners-moeten-op-de-lijst-van-vitale-beroepen-komen?locale=nl&fbclid=IwAR1apCQOuuSLE8U8_CNjX8fUpefYKMuYj_iGmK5H_0QzsW-jVrnosmVcrFY