10/05/2020

Corona en je huisdieren

< Terug naar nieuws

We hopen voor alle mensen dat ze gezond blijven en dat, wanneer het Coronavirus je toch treft, je er met een paar dagen weer vanaf bent. Denk aan jezelf, maar, mocht je alleen wonen en een huisdier hebben, denk er ook even aan hoe het dan moet. Wie kan je hond uitlaten en wie kan er voor je huisdier zorgen als je onverhoopt in het ziekenhuis terecht komt?


Heb je een familielid, vriend of vriendin in de buurt aan wie je het kunt vragen? Door het nu alvast geregeld te hebben, kun je er gerust op zijn, dat als het jou overkomt, de zorg voor je huisdier wordt opgepakt.

En, omgekeerd, kijk ook om je heen, naar je buurvrouw of buurman, wonen ze alleen en hebben ze niemand om de zorg voor hun huisdier waar te nemen? Houd het in de gaten of bel desnoods even aan, laten we met z’n allen voorkomen dat onze huisdieren ook de dupe worden. Help elkaar waar nodig.
Meer info vind je op https://www.wur.nl/nl/artikel/Coronavirus-en-COVID-19-bij-dieren.htm en neem bij de verzorging van je huisdier de richtlijnen van het RIVM in acht https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Iedereen sterkte en voor alle mensen die al ziek zijn, heel veel beterschap!