29/03/2020

Specks, lieverd met aandachtspunt

< Terug naar overzicht

Specks is een Amerikaanse Stafford van 18 maart 2010 en maakt vanaf 10 juli 2015 deel uit van ons gezin.

In zijn nog maar korte leven is hij tweemaal te gast geweest in het asiel van het Haags Dierencentrum, waarvan de laatste keer bijna een jaar.

Ruim een jaar voordat Specks bij ons introk is zijn voorganger Binkie, een Engelse Stafford van bijna veertien jaar oud, aan ouderdom overleden. Wij hebben Staffords leren kennen als trouwe, energieke en aanhankelijke honden die soms een gebruiksaanwijzing hebben.

Specks heeft zich laten kennen als een lieverd die graag mee naar buiten wil, die redelijk goed met andere honden overweg kan, die zich makkelijk in de auto laat meenemen en die ook uitstekend alleen thuis kan zijn.

Minpuntje is zijn omgang met jonge kinderen waarop hij nog wel eens negatief (druk en blaffend) wil reageren. Wij vermoeden dat dit te maken heeft met negatieve ervaringen in zijn eerdere leefomgeving(en). Jonge kinderen kunnen immers nog al eens onberekenbaar zijn in hun gedrag. Daarom houden we Specks altijd aangelijnd als we met hem op stap gaan en hebben we een ruime bench in huis gemaakt waar hij terecht kan bij kinderbezoek (of anders gewoon even in de tuin met de deur dicht).

Specks is een fantastische kameraad met (helaas) een verleden waar hij af en toe last van heeft, zeker als het de omgang met jonge kinderen betreft. Bijgaand foto in Kerstoutfit.

Met hartelijke groet, een poot van Specks!