Naam Atlas
Geslacht Mannelijk
Ras Huiskat
Kleur cypers wit
Leeftijd 4
Geboren 01/05/2020
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Ja, als ik er zin in heb.
Verlegen nee
Kan bij katten misschien
Kan bij honden onbekend
Kan bij kinderen nee
Kan naar buiten Tuin
Chipcode/kenmerk ja

Omschrijving

Dit is Atlas, vernoemt naar een figuur uit de Griekse mythologie. Hij kijkt namelijk alsof hij een zware last te dragen heeft. Alsof het hemelgewelf op zijn stoere katerkop rust.

Hij heeft dan ook wel wat kopzorgen. Ten 1e wil hij erg graag zijn vrijheid terug. Leven tussen 4 muren is….zwaar!  Atlas trekt graag de wijde wereld in en is niet snel bang voor gevaar. Hij zal in het verleden ook best wel eens ten strijde zijn getrokken. Te zien aan de nodige ‘scars’ op zijn kop.

Afgelopen mei kwam hij uitgehongerd en tanig van postuur bij ons binnen. Als een hongerige ‘Titaan’ viel hij aan op het eten wat hij maar te pakken kon krijgen. Met veel gemiauw maakte hij duidelijk dat je moest opschieten en dat zijn bord snel gevuld moest worden.

Miauwen en veel praatjes heeft hij nog steeds. Zodra hij in de gaten heeft dat je eraan komt staat hij al klaar achter de deur. Wat schaft de pot vandaag? Helaas moeten wij hem tegenwoordig een beetje teleurstellen. Kreeg hij in het verleden nog smakelijke brok en vleessoorten, moet hij het nu doen met een speciaal voer vanwege darmproblemen… dat is… zwaar!

Aangezien Atlas een flinke jongen is en hij in het begin nog niet zo aardig deed tegen ons, heeft hij het voor elkaar  gekregen om een privé kamer te krijgen. Hij lekker de ruimte en wij ook tijdens de schoonmaak en verzorging. Atlas draaide al snel bij en een aai over zijn bol mocht en kon steeds vaker en makkelijker. Ongedurig en druk als hij is, heeft hij ook zo zijn momenten dat hij lekker op schoot wil komen liggen. Altijd wel onder zijn voorwaarden. Atlas houdt alles in de gaten en voor je het weet is hij alweer op de been. Want als ‘oud-strijder’ moet je nu eenmaal alert zijn. En dat is… zwaar!

Ben jij gecharmeerd van deze stoere kater en denk jij de lasten van Atlas te kunnen verlichten ? Stuur ons dan snel een berichtje om een afspraak te maken met deze indrukwekkende kater!

 

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Atlas een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Doneer aan Atlas

Kan je Atlas niet adopteren maar wil je graag iets voor Atlas doen? Met een van de onderstaande donaties kun je Atlas helpen!