Kattenpension

Hoe verblijven de katten?

Als u uw kat komt brengen mag u meelopen naar de kattenkamer waar uw kat een eigen hokje krijgt toegewezen. Hierin staat een kattenbak, eten en drinken en er ligt een kleedje om op te slapen. Het lijkt zielig om uw kat in een hokje achter te moeten laten maar voor veel katten is het erg prettig en veilig. Ze komen namelijk in een vreemde omgeving, ruiken vreemde geuren, andere katten… en dit geeft vaak stress. Hier heeft uw kat de gelegenheid om op zijn gemak te wennen zonder direct contact te moeten hebben met de logees die al wat langer in het pension aanwezig zijn. Lees meer:

En dan…

Wanneer uw kat goed eet en normaal gedrag vertoont mag uw kat na 2 a 3 dagen zijn hokje uit om de kamer en buitenkennel te verkennen en kennis te maken met zijn mede logees. Onze kamers zijn zo ingericht dat er voor elke kat wel een fijn (beschut) plekje/mandje is om te slapen. Er staan krabpalen om nagels te scherpen en er is speelgoed voor de ‘actieve’ kat.

Omdat alle katten op onbekend terrein zijn is er geen eigen territorium wat verdedigd moet worden. De kans dat katten met elkaar vechten in het pension is dan ook erg klein. Sommige katten vinden hier soms zelfs een gezellige speelkameraad.

Vertrouwd

Wij raden altijd aan om een eigen dekentje mee te nemen zodat de overgang van uw huis naar ons pension voor uw kat een stuk minder stressvol is. Houdt u echter rekening mee dat meegebrachte spullen zoek kunnen raken of kapot kunnen gaan. Wij vergoeden deze kosten helaas niet.

De verzorgers proberen het iedere kat zoveel mogelijk naar de zin te maken. Iedere kat heeft bij ons dan ook zeker recht op een dagelijkse knuffel! Misschien is het een schrale troost, maar als u dan terug komt van vakantie en uw kat ligt heerlijk languit te luieren in een hangmatje, in de buitenkennel te rollen in de zon of slapend, opgekruld in een mand, verblikt of verbloosd niet als u zijn naam roept, dan mag u er van uitgaan dat uw kat met plezier uw/zijn vakantie is doorgekomen.

 

 

Voeding

Onze hoofdvoeding bestaat uit brokjes van Natural Health eventueel aangevuld met blikvoer al naar gelang uw kat gewend is. Daarnaast hebben wij wisselende merken droogvoer en blikvoer (o.a. Almo nature, Gourmet, Sheba, Whiskas), zodat er voor elke kat wel iets is wat hij graag eet. Lees meer:

 

Dieetvoer?

Heeft uw kat dieet voer? Dan zit hij tijdens het eten in zijn hokje maar gedurende de rest van de dag mag hij weer los lopen in de kamer. Om te controleren of uw kat daadwerkelijk (nog wel) eet, goede ontlasting heeft en plast, zetten wij regelmatig uw kat een nachtje terug in zijn hokje. Deze gegevens worden dagelijks van elke kat bijgehouden op zijn lijst door de verzorgers.

 

Medisch

Uw kat heeft vaste verzorgers. Dit is erg prettig omdat wij op deze manier uw kat goed leren kennen. Vreemd-, afwijkend gedrag en eventueel ziek worden kunnen wij zo goed in de gaten houden. Als wij het vermoeden hebben dat er iets niet in orde is met uw kat kunnen wij direct gebruik maken van onze asiel dierenarts. Heeft u liever dat wij uw eigen dierenarts raadplegen, dan doen wij dat. De dierenarts kosten en eventuele vervoerskosten worden in rekening gebracht wanneer u uw dier komt halen. Lees meer:

Medicijnen?

Indien uw kat medicijnen gebruikt of dieetvoer krijgt is dit voor ons geen enkel probleem. U dient dit wel zelf ruim voldoende mee te brengen. Bij de medicijnen willen wij graag een duidelijke beschrijving van het medicijn, de dosering en waarvoor het medicijn gegeven wordt.

Ouder dan 10 jaar?

Is uw dier ouder dan 10 jaar? Of is uw dier onder behandeling bij uw dierenarts? Dan vragen wij u om de laatste medische status bij uw dierenarts op te vragen en voor aanvang van het pension verblijf aan ons te e-mailen. Wij willen graag uw dier tijdens uw vakantie de juiste verzorging kunnen geven. In sommige gevallen is dit helaas niet mogelijk of vinden wij het gezien de gezondheid van uw dier niet verantwoord om uw dier op te vangen.

Suikerziekte?

Het is bij ons niet mogelijk om een dier met diabetes onder te brengen. Wij hebben niet de mogelijkheid om elke 12 uur insuline te injecteren. Daarnaast is stress en daarmee samenhangend minder eten iets wat vaak voorkomt gedurende de eerste dagen in het pension. Wat betekent dat uw dier een aangepaste doses insuline zal moeten krijgen. Het risico op complicaties en het welzijn van uw dier vinden wij te groot en niet verantwoord.

Diervriendelijk pension

Wist u dat de meeste katten al met veel stress in het pension worden gebracht?

Vaak begint dit al met het vervoer van huis naar pension. Veel katten worden in te kleine vervoersmanden gestopt. Een kat houdt ervan om rechtop te kunnen zitten en de ruimte te hebben om zich normaal om te kunnen draaien. Sommige katten zijn wagenziek en geven over of plassen/poepen onderweg. Het is dan ook fijn om iets meer ruimte te hebben en op een schoon plekje te kunnen gaan zitten.

U kunt het vervoer van uw kat een stuk prettiger en minder stressvol laten verlopen door te zorgen voor een grote vervoersmand waarin uw kat zelf kan bepalen rechtop te zitten of te liggen. Lees meer:

Laat uw kat alvast wennen aan de reismand door deze in de kamer te zetten en er af en toe snoepjes in te leggen. Leg er een lekker dekentje in, het liefst met daaronder een stuk tapijt of een vetbed zodat het dekentje niet wegschuift tijdens het vervoer, en het een fijne slaapplek word.

Als uw kat graag zelf het mandje in gaat kunt u af en toe het deurtje even dichtdoen met wat lekkers erbij. Als dit goed gaat kunt u deze stap herhalen en het mandje meenemen naar een andere kamer en daar het deurtje open doen en weer wat lekkers geven. Zo leert uw kat dat het vervoer in een mandje niet eng is.

Zet tijdens het vervoer de mand altijd vast met de autogordel.