Betaalde vacatures

Wij zijn per direct op zoek naar een

Dierverzorger hondenafdeling

Taakomschrijving
Voor onze hondenafdeling zijn wij op zoek naar een gemotiveerd dierverzorger die letterlijk en figuurlijk stevig in zijn of haar schoenen staat. In deze veelzijdige en boeiende functie ben je verantwoordelijk voor de algehele dagelijkse verzorging van de honden. Wat betreft medische kennis wordt verwacht dat je ziektes en afwijkingen kunt herkennen. Jouw communicatieve vaardigheden zijn zodanig dat je klanten op correcte wijze te woord kunt staan. En dat je daarbij de richtlijnen van het HDC op een duidelijke, vriendelijke manier kunt overbrengen. De functie is voor 36 uur per week. Je werkt samen met collega’s in een vast rooster van maandag tot en met zondag, 4 om 5 dagen per week. Werktijden 08.00 tot 17.00.
Wij zoeken
Wij komen graag in contact met je als je voldoet aan de volgende functie-eisen:
• minimaal een afgeronde relevante MBO-opleiding op het gebied van dierverzorging, bij voorkeur van Aeres MBO Barneveld;
• opleiding hondengedrag bij voorkeur van Aeres MBO Barneveld;
• minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
• beschikking over kennis van het asielwezen (bv vrijwilliger, stage) is een pre;
• bereid en in staat om fysiek belastend werk uit te voeren;
• goede communicatieve- en sociale vaardigheden, zodat je klanten duidelijk te woord kunt staan en kunt informeren;
• een grote dosis collegialiteit en zowel zelfstandig als in teamverband werkzaam kunnen zijn;
• flexibele houding;
• in staat met relevante computerprogramma’s te werken; (Docasoft, Word, Outlook, etc.);
• minimaal 18 jaar en woonachtig in Den Haag of directe omgeving.
Wij bieden
Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en bedraagt minimaal € 1.662 bruto per maand vanaf 24 jaar bij een werkweek van 36 uur. Onder de secundaire arbeidsvoorwaarden vallen een reiskostenvergoeding en een pensioenvoorziening. Wij bieden je een uitdagende baan in een dynamisch bedrijf met de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen.
Sollicitaties voorzien van een Curriculum Vitae kunt u voor 31 juli a.s. bij voorkeur via e-mail, richten aan:  ; of naar: Stichting Haags Dierencentrum, Lozerlaan 595, 2544 MC Den Haag T.a.v. Mirjam Smit

Om teleurstellingen te voorkomen vragen wij u om niet te reageren als u niet minimaal 36 uur kunt werken en/of meer dan 35 km van het Haags Dierencentrum af woont en of indien u niet aan de bovenstaande functie eisen voldoet. Indien u toch besluit te reageren kan het zijn dat u geen respons van ons ontvangt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


 

Lees meer

Onbetaalde vacatures

Vrijwilliger op de honden- of kattenafdeling

Onze organisatie kan niet zonder vrijwilligers. We zijn dan ook heel blij met gemotiveerde mensen die zich voor de asielhonden en –katten willen inzetten.
Heb je minstens een dagdeel beschikbaar en vind je het niet erg om al vroeg aanwezig te zijn en mee te helpen bij de schoonmaakwerkzaamheden, dan ben je van harte welkom.


De minimum leeftijd is 18 jaar en aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen. Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld en verzonden, kun je rekenen op een uitnodiging voor de eerstvolgende informatiemiddag. Dat kan even duren, want deze middagen worden regelmatig gehouden, maar niet elke maand. Op de informatiemiddag hoor je alles over de werkzaamheden op de honden- en kattenafdeling en hoe je daar als vrijwilliger aan kunt bijdragen.

Het werken met dieren is verantwoordelijk werk. We informeren je over het diervriendelijk beleid dat wij voeren. Dit houdt in dat er niet gewerkt wordt met correctiemiddelen zoals slipkettingen, halties, antitrektuigen etc.
Wij besteden kostbare tijd aan het inwerken en begeleiden van de vrijwilligers en zijn dan ook op zoek naar mensen die zich voor langere tijd willen inzetten. Na de inwerkperiode verwachten we een hoge graad van zelfstandigheid van onze vrijwilligers. Wij hebben helaas niet de mankracht om één op één begeleiding aan te bieden. 

Vrijwilliger Pleegopvang

Het Haags Dierencentrum vangt jaarlijks vijftienhonderd katten op. Sommige van deze katten hebben extra aandacht nodig en zijn gebaat bij een tijdelijk verblijf bij iemand thuis. Pleegopvang vrijwilligers nemen een kat of kitten(s) voor een aantal weken in huis, vaak in een bench, om ze te socialiseren, vertrouwen en veel liefde en aandacht te geven en/of te laten opgroeien in een stabiele omgeving.

Soorten pleegopvang

•    Kittens •    Schuwe/ bange katten/kittens •    Senioren katten

Het pleegopvangadres helpt een asieldier en verlicht de zorg van de asielmedewerkers. Dit vergt wel verantwoordelijkheid en soms gebeuren er minder leuke dingen. Uiteindelijk gaat de pleegkat weer terug naar het asiel maar dan met een grote(re) kans op herplaatsing.

Meld u hier aan! 

Stage

Binnen het Haags Dierencentrum zijn op de honden- en kattenafdeling mogelijkheden om praktijkervaring op te doen. Als Aequor erkend leerbedrijf zijn wij op zoek naar studenten die voor een minimale stageperiode van 5 weken stage willen lopen. Jouw opleiding is tevens dierverzorging gericht en op niveau 3 of 4

Lees meer

Organisatie

Als oudste en één van de grootste asielen van Nederland zorgen wij, met inzet van educatie en voorlichting, op professionele wijze voor de opvang en verzorging van alle aangeboden katten en honden uit de regio Den Haag in een diervriendelijk asiel en pension.

De individuele zorg voor het dier is de basis van ons beleid.

 

anbi

Apps

 

appstore1

google play1

Gegevens

Geopend van ma t/m zat van 12.30 tot 15.30

Lozerlaan 595
2544 MC Den Haag


070-3661806
http://www.haagsdierencentrum.nl

KvK: 41157013
RSIN: 002875019
BTW: NL002875019B01

IBAN: NL05 INGB 0004 4181 83
UBN: 6346579

NFDO