Naam Yuki
Geslacht Mannelijk
Ras Huiskat
Kleur Wit/Cypers
Leeftijd 1,5 jaar
Geboren
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Moet je eerst goed leren kennen
Verlegen Ja
Kan bij katten Moet bij een kat-sociale kat!
Kan bij honden onbekend
Kan bij kinderen nee
Kan naar buiten Balkon
Chipcode/kenmerk

Omschrijving

Een jonge kat, helemaal in elkaar gedoken op het bovenste plankje, zo ver mogelijk in de hoek. “Je ziet me niet. Ik ben er niet.”

Yuki was zeer angstig bij binnenkomst. Hij stond uit. We konden hem aaien en snoepjes voor zijn neus leggen, maar het maakte geen verschil. Yuki deed er alles aan om niet gezien te worden. Pas als we weg waren ging hij in beweging. Dat wisten we, omdat zijn speeltjes wel het hele hok doorgeschoven waren. We bleven aanhouden maar naast een keer naar ons te blazen kregen we geen reactie.
Gelukkig hebben we pleegopvang met zeer sociale katten. Daar is Yuki dus tijdelijk naartoe verhuist.
Bench in de slaapkamer en de eerste dag maar met rust laten. Diezelfde nacht begon Yuki al te roepen naar de andere katten. Hij was zijn angst even vergeten.
Het heeft lang geduurd, maar met de hulp van de sociale katten begint Yuki al stappen te maken. In het begin alleen stilzitten als je hem aait in zijn veilige bench maar toch spinnen. Daarna het kopje omhoog om aan je hand te snuffelen, toen voorzichtig rollen in de bench en momenteel durft hij al door het huis te rennen en spelen met de andere katten.
Hij heeft heel veel aan zijn bench. Elke keer als iemand door het huis loopt, of hij schrikt van een geluid, rent hij snel terug zijn bench in. In het nieuwe huisje zal er dus weer een bench moeten staan voor Yuki waar hij veilig terug kan trekken.
Het zal lang duren voor Yuki comfortabel genoeg is om bijvoorbeeld geaaid te worden of de rest van het huis te verkennen. Maar met de hulp van sociale en speelse katten zal hij sneller durven. In de pleegopvang speelt hij veel met de katten en de speeltjes die verspreid door het huis liggen. Ook durft hij in de slaapkamer contact te zoeken met de verzorger. Dan komt hij met een hoge staartje aanlopen en kopjes geven. Verder in het huis is het nog te spannend. Als je dan door het huis loopt schiet hij weer de slaapkamer in en wacht tot het weer rustiger is, om dan weer op een veilige afstand leuk te spelen met de katten.
Wel belangrijk om te weten, dat je nachtrust wat verstoord zal worden. Hij speelt namelijk graag met vingers en tenen onder de deken. We boeken al vooruitgang, maar hij doet het nog steeds af en toe. Als het dan toch te saai word valt hij wel lekker in slaap op bed.
Het zal veel tijd kosten. Mogelijk blijft hij ook altijd wat angstig, maar met de hulp van kattenvriendjes verwachten we dat hij steeds verder zal ontdooien. Natuurlijk zal hij bij de verhuizing naar een “forever home” wel weer van voor af aan moeten beginnen met de socialisatie.

Dus heeft u een kat-sociale kat of katten, geduld, ervaring met angstige katten en gaat u graag de uitdaging aan?

Neem dan contact op via de knop hieronder!

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Yuki een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Doneer aan Yuki

Kan je Yuki niet adopteren maar wil je graag iets voor Yuki doen? Met een van de onderstaande donaties kun je Yuki helpen!