Riscas Nieuw

< Terug naar overzicht
Naam Riscas
Geslacht Mannelijk
Ras Huiskat
Kleur Cypers
Leeftijd 8 jaar
Geboren 01/03/2014
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Ja
Verlegen Ja
Kan bij katten Nee!
Kan bij honden Nee!
Kan bij kinderen Nee!
Kan naar buiten Afgezet balkon
Chipcode/kenmerk

Omschrijving

Misschien heb je Riscas al een keer op de website voorbij zien komen. We hebben hem verder onderzocht want hij verzorgde zijn vacht niet zo goed meer. Met een röntgenfoto kwamen we er achter dat hij veel spondylose in zijn nek heeft. Dat is een slijtage aan het wervelkolom. Dat doet natuurlijk zeer! Hij moet dus voor de rest van zijn leven pijnstilling krijgen. Gelukkig eet hij het graag in een klein snoepje op.
Hij voelt zich nu veel beter en zoekt nu dus naar zijn “forever home”.
Hieronder de rest van zijn verhaal:

Riscas is een grote knappe kater van bijna 9 jaar oud. Hij is lief, knuffelig en speels. Hij wil graag overal bij zijn en maakt graag een praatje met je.

Wel heeft Riscas een rugzakje. Hij is 2 keer bij ons afgestaan wegens rederectie. Dat houdt in dat als hij een andere kat of een hond ziet en je bent in de buurt, hij aan kan vallen. Het is daarom belangrijk dat hij niet in contact komt (zicht/geur/geluid) met andere dieren.
Ook hebben we opgemerkt dat hij schrikt van snelle bewegingen. Ook dan kan hij slaan of bijten. Als hij schrikt, draait hij wel snel weer bij.
Hij eet bij ons dieetvoeding voor zijn blaas. Hij zal ook op dit voer moeten blijven. Gelukkig vindt hij het heel lekker.
Riscas plast hoog. Daarom moet hij een dichte kattenbak hebben met een hoge rand.

Het is niet allemaal vervelend nieuws hoor! Hij is namelijk ook ontzettend gezellig. Hij zit graag op schoot, vindt het onwijs leuk om met de kraan en een hengeltje te spelen en klimt tegen je op om een kopje tegen je neus te geven.
We zoeken voor Riscas een rustig huishouden, waar hij heerlijk gekroeld wordt, bij je op de bank kan ploffen en toch ook wat uitdaging kan krijgen op een afgesloten balkon (waar bij de buren dus geen kat/hond op het balkon zit!). Met natuurlijk ervaren personeel, die hem goed kunnen begrijpen.
We zijn gek op hem en stellen hem graag aan u voor!

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Riscas een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Doneer aan Riscas

Kan je Riscas niet adopteren maar wil je graag iets voor Riscas doen? Met een van de onderstaande donaties kun je Riscas helpen!