Naam Milan
Geslacht Mannelijk
Ras huiskat
Kleur zwart-wit
Leeftijd anderhalf jaar
Geboren 01/12/2020
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen ja, als ik er zin in heb
Verlegen soms
Kan bij katten nee
Kan bij honden nee
Kan bij kinderen nee
Kan naar buiten een afgezet balkon is fijn
Chipcode/kenmerk

Omschrijving

Milan heeft lang in het asiel gelogeerd want hij kwam binnen met twee ‘kapotte’ knieen. Er zat niets anders op dan opereren. Dergelijke specialistische operaties worden gedaan door een externe orthopeed. Na elke operatie volgde een revalidatie van maar liefst 6 weken! Eerst absolute hokrust, daarna het lopen langzaam opbouwen. Hoewel hij een speciale plek had in onze kliniek, waar hij veel aandacht kreeg, wil hij deze periode achter zich laten en heel graag naar zijn definitieve thuis.

We zeiden het al in het intro, hij houdt van aaien, maar op zijn voorwaarden. Korte sessies, als je te lang doorgaat kan hij uithalen of happen. Dit geldt ook voor optillen. Aaien op de kop gaat het beste, bij aaien op zijn lijf reageert hij sneller. Het apporteren van speeltjes vindt hij heel leuk en hij heeft uitdaging ook heel hard nodig om ongewenst gedrag te voorkomen.

Milan is een vrolijke, jonge, speelse kater. Maar omdat het gedrag van Milan onvoorspelbaar is, plaatsen we hem niet in een gezin met kleine kinderen. We zijn op zoek naar mensen die ervaring hebben met katten en met het gedrag. Veel met hem spelen en uitdagingen bieden is niet alleen goed om ‘de knop om te zetten’ maar ook voor zijn lijf want deze jongen is wat aan de dikke kant.  Hij heeft niet veel kunnen bewegen de afgelopen weken, daarbij komt dat hij dol is op eten. Bij ons heeft hij een voerspel gekregen, waardoor hij wat meer moeite moet doen. Hij moet echt nog afvallen.

Met het oog op zijn gerepareerde knieen is binnen (wel ruim) of een afgezet balkon voldoende en heeft hij geen tuin nodig. Hij lijkt een stoere vent, maar  kan ook heel erg schrikken van geluiden van buiten, zoals bijvoorbeeld een vrachtwagen die hier spullen aflevert of het geluid van de stofzuiger, dat is ook doodeng.

Om een lang verhaal kort te maken, heb je de ruimte, ervaring met katten met soortgelijk gedrag, weet je dat je hem daar nooit voor mag straffen, heb je voldoende tijd om Milan veel uitdaging te bieden en geen andere huisdieren of kleine kindertjes?

Snap je dat de afgelopen tijd  voor Milan niet echt fijn is geweest en wil je juist hem een fijn thuis bieden waar hij weer de speelse, vrolijke vent kan zijn?  Vul dan het formulier in onder ‘neem contact op’ en verstuur het. Hopelijk zien we je snel!

 

 

 

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Milan een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Doneer aan Milan

Kan je Milan niet adopteren maar wil je graag iets voor Milan doen? Met een van de onderstaande donaties kun je Milan helpen!