Kokinoo Nieuw

< Terug naar overzicht
Naam Kokinoo
Geslacht Mannelijk
Ras Huiskat
Kleur Rood-wit
Leeftijd
Geboren 01/12/2014
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Ja, als ik er zin in heb
Verlegen Nee
Kan bij katten Nee!
Kan bij honden Nee
Kan bij kinderen vanaf 16 jaar
Kan naar buiten Tuin
Chipcode/kenmerk

Omschrijving

Kokinoo betekent ‘rood’ in het Grieks en dat is deze kater!

In 2017 is ‘Koek’ voor de eerste keer in het asiel terecht gekomen. Gevonden op straat met vieze oren, een afgebroken hoektand en ongecastreerd. Al snel bleek hij ook last te hebben van blaasgruis. Toen alles was verholpen, werd hij gelukkig snel geadopteerd.

Helaas kregen we toen in 2022 een telefoontje van de eigenaren van ‘Koek’: Kokinoo had de eigenaresse meerdere keren achter elkaar gebeten en gekrabbeld. Om de een of andere reden viel Koek na 4,5 jaar opeens aan.

De eigenaren hebben hem door de dierenarts laten nakijken of hij misschien ergens pijn had waardoor hij veranderd is in gedrag. Ook hebben zij een gedragstherapeut ingeschakeld. Helaas was het toch geen goede situatie voor Kokinoo en hebben ze met pijn in hun hart afstand gedaan van Koek.

Kokinoo houdt van eten, helaas een beetje te veel, dus hij krijgt maar een beetje van zijn speciale dieetvoer voor blaasgruis.

Hij vindt het heerlijk om in de buurt van mensen te zijn, maar wil niet de hele tijd geaaid worden. Een aai is heerlijk en hij geeft duidelijk aan als hij er genoeg van heeft.

Koek vind het leuk om te spelen, ook om verstoppertje te spelen! Hij komt dan vanachter iets op te af en geeft een tik tegen je benen.

Verder houd Kokinoo ervan om lekker in de tuin te liggen, beschut tegen de wind maar lekker in het zonnetje. Daar drinkt hij ook het liefste (of uit de kraan), dat is natuurlijk veel lekkerder dan uit zo’n waterbakje.

Kokinoo heeft liever geen andere katten in zijn omgeving. Dat zou ook de reden kunnen zijn van het aanvallen. Dus een katvrije buurt zou fijn voor hem zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Kokinoo een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Doneer aan Kokinoo

Kan je Kokinoo niet adopteren maar wil je graag iets voor Kokinoo doen? Met een van de onderstaande donaties kun je Kokinoo helpen!