Dorado Nieuw

< Terug naar overzicht
Naam Dorado
Geslacht Mannelijk
Ras Huiskat
Kleur zwart-wit
Leeftijd
Geboren 01/09/2015
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Ja!
Verlegen nee
Kan bij katten nee
Kan bij honden Onbekend
Kan bij kinderen nee
Kan naar buiten Tuin
Chipcode/kenmerk

Omschrijving

Dit is Dorado. Hij is even weg geweest maar helaas terug gekomen omdat Dorado niet zo goed begreep dat armen geen speelgoed zijn. Hij heeft een paar keer hard gebeten. Zoals wij hebben kunnen herleiden, vanwege spelgedrag. Maar ja dat is voor mensen niet fijn en ook best pijnlijk.

Waarschijnlijk is er bij hem toen hij nog een kitten was gespeelt met handen, waardoor hij het onderscheid tussen speeltjes en armen niet snapt en nooit geleerd heeft. Dorado mag dan ook niet gestraft worden voor dit gedrag. Mensen hebben hem gewoon het verkeerde aangeleerd. En het heeft veel tijd nodig om dit gedrag er weer uit te krijgen. Maar we zijn op de goede weg!

Gelukkig heeft Dorado ook een hele gezellige kant, hij houdt van aandacht en knuffelen, geeft heel veel kusjes en ook liefdesbeetjes, vindt het gezellig als je in de buurt bent en ligt graag op schoot. Dorado kan goed miauwen en is dus een gezellige klets-kater.

We zijn voor Dorado dus op zoek naar mensen die het niet erg vinden dat een kat af en toe in hun arm bijt, die hun arm rustig kunnen houden en hem absoluut niet straffen hiervoor. En die ook kunnen genieten van de knuffels en aandacht die Dorado geeft.

Dorado heeft een dieetvoer in verband met blaasgruis.

Heeft u interesse om Dorado te adopteren? Mail dan naar kat@haagsdierencentrum.nl

Omdat wij een zo goed mogelijke match willen maken, zou het fijn zijn als u alvast de onderstaande vragen wilt beantwoorden en deze mee te sturen in de mail.

  1. Uit hoeveel leden bestaat jouw/jullie gezin?
  2. Heeft u kinderen? Zo ja, welke leeftijd zijn ze?
  3. Hebben jullie eerder katten gehad?
  4. Hoelang is de kat alleen thuis? Komt daar verandering in als de maatregelen vanwege het coronavirus over zijn?
  5. Heeft u/ hebben jullie andere huisdieren? Zo ja, graag meer informatie over hun karakters/leeftijd (zijn ze bv gewend om met een kat te leven)
  6. Heeft u een buitenruimte waar de kat mag komen? Balkon/tuin
  7. Wat zoeken jullie voor kat? Leeftijd, karakter….
  8. Heeft u er bezwaar tegen als de kat dieetvoer nodig heeft?
  9. Ook zouden wij graag uw telefoonnummer ontvangen.

 

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Dorado een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Doneer aan Dorado

Kan je Dorado niet adopteren maar wil je graag iets voor Dorado doen? Met een van de onderstaande donaties kun je Dorado helpen!