Bange kitten stelletjes op zoek naar een thuis! Nieuw

< Terug naar overzicht
Naam Bange kitten stelletjes op zoek naar een thuis!
Geslacht Mannelijk
Ras Huiskat
Kleur verschillend
Leeftijd tussen 4 maanden en een jaar oud
Geboren
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Nog te eng
Verlegen Ja
Kan bij katten Alleen bij kat-sociale katten
Kan bij honden onbekend
Kan bij kinderen Nee
Kan naar buiten Pas als ze genoeg gesocialiseerd zijn.
Chipcode/kenmerk

Omschrijving

Op dit moment hebben wij heel veel stelletjes jonge kittens/katten zitten die op jonge leeftijd in het asiel zijn binnengekomen.

Vaak zijn ze nog erg bang voor vreemde mensen en dingen. Dit kan komen doordat ze weinig contact hebben gehad met mensen in hun jonge leven of omdat ze op straat zijn geboren.

Helaas hebben kittens vaak de pech dat ze geruime tijd in ons asiel moeten zitten vanwege een hardnekkige darmparasiet. De behandeling hiervan duurt soms erg lang. Het liefst zien wij ze natuurlijk zo snel mogelijk geplaatst worden. In het asiel missen ze namelijk een groot stuk van hun socialisatie, ook al doen wij ons uiterste best om ze met zoveel mogelijk verschillende mensen in aanraking te laten komen.  En afwisseling te bieden in speelgoed en materiaal.

Wennen en geduld

Het is belangrijk dat er rustig een band wordt opgebouwd en dat ze leren dat mensen niet eng zijn, maar hartstikke leuk.
We hebben al veel vooruitgang geboekt maar in huis is het natuurlijk het beste. Veel vinden aaien nog te spannend en durven alleen samen te spelen of stiekem een snoepje aan te pakken. Door middel van spelen, snoepjes aanbieden, zachte woordjes toespreken en veel geduld, leren ze stapje voor stapje dat het allemaal goed bedoeld wordt en toch wel gezellig kan zijn.
We zoeken voor deze lieve koppeltjes een rustig huis met een apart kamertje. Zo  kunnen ze de nieuwe indrukken verwerken en kunt u langzaam aan het vertrouwen winnen.

Deze katten worden alleen als stel (dus per 2) geplaatst.

De kittens zijn tussen de 3 maanden en een jaar oud, katers en poezen, voornamelijk familie van elkaar, een aantal zijn al oud genoeg dat ze gesteriliseerd/gecastreerd zijn.
De verschillende stelletjes kunt u op de foto’s bekijken.

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Bange kitten stelletjes op zoek naar een thuis! een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Doneer aan Bange kitten stelletjes op zoek naar een thuis!

Kan je Bange kitten stelletjes op zoek naar een thuis! niet adopteren maar wil je graag iets voor Bange kitten stelletjes op zoek naar een thuis! doen? Met een van de onderstaande donaties kun je Bange kitten stelletjes op zoek naar een thuis! helpen!

Bange kitten stelletjes op zoek naar een thuis! zegt dankjewel!