Alfafa Nieuw

< Terug naar overzicht
Naam Alfafa
Geslacht Mannelijk
Ras Huiskat
Kleur Zwart
Leeftijd 1 jaar
Geboren 15/06/2021
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen nee, nog erg bang
Verlegen Ja, ik heb tijd nodig om te wennen
Kan bij katten ja
Kan bij honden Onbekend
Kan bij kinderen nee
Kan naar buiten Balkon of afgesloten tuin
Chipcode/kenmerk ja

Omschrijving

Hallo, ik ben Alfafa  (koosnaam Faffie), maar ik ben zo verlegen dat ik aan mijn verzorgers heb gevraagd of zij mij willen helpen een fijn thuis te vinden, door mij voor te stellen, zelf durf ik dat niet hoor, brrr…

Alfafa is als zwervertje binnengekomen, samen met nog andere katten van dezelfde locatie. Hij is op straat geboren en heeft de belangrijke eerste weken voor socialisatie helaas gemist. Na een tijd in het asiel is hij in pleegopvang gegaan. Deze mooie zwarte jonge kerel is heel lief, maar super bang en daardoor ook snel gestresst. Handen van tweevoeters vindt ie doodeng en aaien doe je hem echt nog geen plezier mee.

Nu, terug  in het asiel logeert hij in een ‘eigen’ kamer die hij deelt met een mooi  roodharig vriendinnetje. Haar verleden is ongeveer hetzelfde, maar ze is inmiddels wat dapperder en vindt het wel gezellig met Alfafa erbij.

Het is tijd voor Alfafa om naar een veilig thuis te gaan, waar hij verder uit zijn schulp kan kruipen. Het liefst een thuis waar al een sociale kat aanwezig is, zodat hij hier steun aan kan ontlenen. Degene die voor Alfafa gaat moet zich realiseren dat er veel tijd en geduld in gaat zitten voordat hij ook jou als tweevoeter ziet zitten. Niets verwachten maar veel liefde en aandacht geven.

Zijn wij in de kamer, dan verbergt hij zich het liefst, maar gelukkig hebben we op de camera kunnen zien dat hij zodra weg zijn, zijn schuilplaats verlaat en lekker rondloopt.

Wij zijn op zoek naar een stabiele, rustige omgeving, met niet teveel aanloop en vooral met een al aanwezige kat die Alfafa met ‘open pootjes’ verwelkomt.  Een afgeschermd terras/balkon of tuin zou superfijn zijn. Alfafa wil graag naar buiten.

De overgang naar een nieuw thuis zal weer veel stress  veroorzaken. De eerste tijd zal hij dan ook op dieetvoer staan, om als ie eenmaal een beetje gewend is over te graan op gewoon voer.

Garantie kunnen we niet geven, maar ervaring leert dat wanneer een kat als Alfafa zich in alle rust kan ontwikkelen  met behulp van een vierpotig maatje hij zich uiteindelijk thuis zal voelen.

 

Heeft u interesse om Alfafa te adopteren? Mail dan naar kat@haagsdierencentrum.nl

Omdat wij een zo goed mogelijke match willen maken, zou het fijn zijn als u alvast de onderstaande vragen wilt beantwoorden en deze mee te sturen in de mail.

  1. Uit hoeveel leden bestaat jouw/jullie gezin?
  2. Heeft u kinderen? Zo ja, welke leeftijd zijn ze?
  3. Hebben jullie eerder katten gehad?
  4. Hoelang is de kat alleen thuis? Komt daar verandering in als de maatregelen vanwege het coronavirus over zijn?
  5. Heeft u/ hebben jullie andere huisdieren? Zo ja, graag meer informatie over hun karakters/leeftijd (zijn ze bv gewend om met een kat te leven)
  6. Heeft u een buitenruimte waar de kat mag komen? Balkon/tuin
  7. Wat zoeken jullie voor kat? Leeftijd, karakter….
  8. Heeft u er bezwaar tegen als de kat dieetvoer nodig heeft?
  9. Ook zouden wij graag uw telefoonnummer ontvangen.

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Alfafa een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Doneer aan Alfafa

Kan je Alfafa niet adopteren maar wil je graag iets voor Alfafa doen? Met een van de onderstaande donaties kun je Alfafa helpen!