Zaro Gereserveerd

< Terug naar overzicht
Naam Zaro
Geslacht Mannelijk
Ras Golden Retriever
Kleur blond
Leeftijd 4 jaar
Geboortedatum 19/09/2018
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Ja, als hij je goed kent.
Verlegen In het begin
Kan met katten Nee
Kan met honden Wisselend
Kan met kinderen Oudere
Kan trap lopen Nee
Kan alleen zijn Dit zal heel langzaam opgebouwd moeten worden
Kan in de auto Onbekend
Zindelijk Ja

Omschrijving

 

Wij zijn ontzettend blij dat u dit verhaal leest. Want heel graag stellen wij Zaro aan u voor. Zaro, een hond die vanaf dag 1 al in ons hart is gekropen, maar ons hart ook zeker meerdere malen heeft doen laten huilen. Iedere hond die bij ons binnenkomt krijgt een eigen binnen en buitenkennel, maar daar was met Zaro geen beginnen aan. De stress en de angst om de kennel in te gaan was zo groot, dat hij een aparte kamer kreeg. Die eerste dagen kroop Zaro niet alleen letterlijk in ons hart, maar ook letterlijk door het asiel. Hij durfde binnen amper te lopen en dook bij iedere beweging in elkaar.

Op het veld raakte hij als eerste steeds meer met ons vertrouwd en dan kwam ook zijn jolige bui zo nu en dan tevoorschijn en kon hij lekker hard zo nu en dan in ons bijten, omdat hij wilde spelen 😊. Maar hij kon ook net zo stevig met ons knuffelen.

 

Zaro was bij binnenkomst te mager en omdat hij zo in elkaar gedoken liep, wilden wij uitsluiten dat hij medisch iets mankeerde en zijn er röntgenfoto’s gemaakt van zijn heupen, deze bleken gelukkig okay. Maar dat maakte zijn lopen dus echt “angst” wat weer zo verdrietig bleek.

 

Inmiddels is hij aangekomen en op gewicht (we moeten er zo nu en dan op letten dat er niet “teveel” kilo’s Zaro komen om van te houden). Is hij een stuk gespierder geworden en dapperder.

 

Ook al kan hij soms wisselend reageren op andere honden, heeft hij een innige vriendschap gesloten met herder Gera. Overdag lopen zij samen op de patio en soms durft hij steeds vaker haar binnenkennel in te lopen, maar hij slaapt nog steeds in zijn eigen kamer.

 

Zaro is uit logeren geweest bij een vrijwilliger van ons en toen werd ons des te meer duidelijk hoe groot zijn angst is om zich vrij te bewegen in huis. Hij durfde niet van het kleed in de woonkamer af.

 

Hij heeft inmiddels in het asiel grote stappen gemaakt. Dit maakt dat wij nu op zoek gaan naar een nieuwe eigenaar om samen met deze nieuwe eigenaar Zaro te gaan begeleiden in het nemen van de volgende stappen.

Wij zoeken voor hem een rustig huishouden waar hij de komende tijd niet alleen hoeft te zijn. In eerste instantie heeft een huis niet al te ver bij ons vandaan de voorkeur in verband met het wennen in het nieuwe huis. Een eigenaar of eigenaren die snappen dat ze meerdere keren naar het asiel zullen moeten komen om al te beginnen aan het opbouwen van een vertrouwensband voordat hij mee gaat naar een huis. Mocht er in huis al een andere hond aanwezig zijn waarmee het klikt, zou dat een goed voorbeeld voor hem kunnen zijn.

 

Wij realiseren ons dat wij veel van de nieuwe eigenaar vragen, maar wij zijn ervan overtuigd dat degene die hem kan bieden wat hij nodig heeft er echt een gouden hond voor terugkrijgt!

 

Mocht u denken Zaro te kunnen bieden wat hij nodig heeft, laat dit ons dat weten. Wij vertellen u heel graag het hele verhaal van Zaro.

 

 

Tip: Stuur ons een email met uw/jullie gegevens zoals: gezinssituatie, andere huisdieren en hoe lang de hond ongeveer alleen thuis moet zijn. De email kan gestuurd worden naar: hond@haagsdierencentrum.nl .

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Zaro een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Doneer aan Zaro

Kan je Zaro niet adopteren maar wil je graag iets voor Zaro doen? Met een van de onderstaande donaties kun je Zaro helpen!

Zaro zegt dankjewel!