Naam Sofie
Geslacht Vrouwelijk
Ras Soft Coated Whaeten Terrier
Kleur Wit
Leeftijd 7 jaar
Geboortedatum 28/02/2017
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Ja
Verlegen Nee
Kan met katten Onder begeleiding
Kan met honden Wisselend
Kan met kinderen Oudere
Kan trap lopen Wel op, durft niet af.
Kan alleen zijn Dit zal heel langzaam opgebouwd moeten worden
Kan in de auto Ja, maar wel onwennig
Zindelijk Moet getraind worden

Omschrijving

Sofie is bij ons afgestaan omdat haar eigenaar wegens medische omstandigheden helaas niet meer voor haar kon zorgen.

Helaas hebben wij nooit met haar vorige eigenaar zelf gesproken, maar wel hebben wij wat informatie over haar gekregen. Zo zou Sofie al heel lang niet meer worden uitgelaten en deed zij al haar behoeftes in huis. Ook heeft zij waarschijnlijk nooit geleerd om alleen thuis te blijven, want haar eigenaar was altijd thuis.

 

Wij hebben Sofie leren kennen als een hele lieve hond, maar wel een hond met heel veel stress in de kennel en een hond die inderdaad niet zindelijk is. Ondanks dat wij hebben begrepen dat Sofie de laatste tijd niet meer buiten kwam, hebben wij tijdens de wandelingen gezien dat ze buiten wandelen wel ooit gewend is geweest.  

 

In het begin was Sofie bij ons ook heel bang voor andere honden. Inmiddels gaat dit steeds beter. Ze heeft zelfs een maatje gevonden om mee te spelen. Ook vindt ze dat ze een leuke buurvrouw heeft in de kennel naast haar.

Verder wandelen we  nog steeds met haar en andere honden samen om haar te laten wennen, maar soms blijft ze angstig. Ze valt tijdens de wandelingen niet uit.

 

Om een beter beeld te krijgen van Sofie in een thuissituatie mocht zij een keer vijf dagen logeren bij een van onze geweldige vrijwilligers. Hierdoor weten wij dat als Sofie de beschikking heeft tot een tuin en heel regelmatig uitgelaten wordt het qua zindelijkheid best heel goed gaat. Wel vond ze het uitgelaten worden in een nieuwe omgeving een beetje eng in het begin. Maar ook bleek dat ze wel haar rust kon vinden in huis en is de stress daar heel veel minder dan in de kennel.

 

Sofie is 3 juni gesteriliseerd. Ook na haar sterilisatie mocht zij weer vijf dagen mee naar huis, zodat zij zonder de stress in de kennel kon herstellen. Het ging deze tweede keer ook al een stuk beter met haar zindelijkheid. Haar sterilisatiewond ziet er netjes uit. Helaas is haar logeerpartij weer ten einde gekomen. Wij hopen nu dan ook zo snel mogelijk een fijn nieuw thuis voor haar te vinden.

 

Wij snappen dat Sofie met haar niet alleen thuis kunnen blijven en het vele werk wat betreft haar zindelijkheidstraining gaat vragen, mensen wellicht niet voor haar in de rij zullen staan. Echter, Sofie is zo lief en doet zo haar best om met onze hulp zelfverzekerder te worden, dat wij haar zo graag een heel fijn en liefdevol thuis gunnen, dat wij graag dit verhaal met u willen delen.

 

Heeft u de beschikking over tuin en zou u graag meer willen weten over Sofie?

Wacht dan a.u.b. niet langer en neem contact met ons op. Wij vertellen u heel graag meer.  

Tip: Stuur ons een email met uw/jullie gegevens zoals: gezinssituatie, andere huisdieren en hoe lang de hond ongeveer alleen thuis moet zijn. De email kan gestuurd worden naar: hond@haagsdierencentrum.nl .

 

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Sofie een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Doneer aan Sofie

Kan je Sofie niet adopteren maar wil je graag iets voor Sofie doen? Met een van de onderstaande donaties kun je Sofie helpen!