Sherlock Geadopteerd

< Terug naar overzicht
Naam Sherlock
Geslacht Mannelijk
Ras Kruising groot
Kleur Zwart met een beetje wit en bruin
Leeftijd Zes jaar
Geboortedatum 01/08/2015
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Ja
Verlegen Nee
Kan met katten Onbekend
Kan met honden Wisselend
Kan met kinderen Oudere
Kan trap lopen Onbekend
Kan alleen zijn Onbekend
Kan in de auto Onbekend
Zindelijk Onbekend

Omschrijving

Toen in augustus deze vriendelijke grote reus als zwerver bij ons binnen werd gebracht, hadden wij eigenlijk wel gedacht dat hij snel weer opgehaald zou worden. Helaas bleek deze gedachte alleen onze hoop en meldde zich niemand voor onze knappe, 44 kilo wegende, man. Al snel hebben wij hem de naam Sherlock gegeven.

Hopelijk komen wij nu snel een liefdevol en geschikt thuis voor hem op het spoor.

Eindelijk kan de speurtocht naar een nieuwe eigenaar beginnen. We typen met recht “eindelijk” want dankzij wat medische tegenslagen is de start van deze zoektocht flink vertraagd. Dachten wij eind augustus vorig jaar (na zijn castratie) gelijk op zoek te kunnen gaan naar een nieuwe eigenaar, liep dit anders.  Zo is zijn logeerpartij bij ons verlengd omdat hij ontzettend veel jeuk kreeg en meerdere ontstoken open wonden. Wij denken dat deze klachten door voerintolerantie zijn gekomen. Ondertussen at hij een keer een tennisbal op die hij vervolgens uit moest braken. Ook is hij geopereerd omdat hij in een keer zo ziek was en wij dachten dat hij verstopt zat. Uiteindelijk blijkt hij een verkleving in zijn darmen te hebben. Zijn licht verteerbare dieet zorgt ervoor dat hij daar ook niet veel last van krijgt.

 Inmiddels staat hij dus op speciaal voer en heeft hij geen jeukklachten meer. Letten wij er met z’n allen goed op dat hij alleen zijn dieetvoer eet in plaats van tennisballen en is onze grote vriendelijke reus er meer dan klaar voor om op zoek te gaan naar een eigen stekkie!

 Aangezien wij niets weten over zijn verleden, weten wij dus niet of hij ooit geleerd heeft om alleen thuis te blijven. Ook weten wij niet of hij zindelijk was, maar zijn kennel houdt hij in ieder geval heel netjes schoon.

Op andere honden reageert hij wisselend. Vindt hij een hond niet zo leuk, moet zijn eigenaar stevig in zijn of haar schoenen staan.

 Heeft u plek genoeg in uw huis en hart voor onze grote, lieve sperneus?

Belooft u hem zeker op te sporen mocht hij ooit van huis kwijtraken (dit in tegenstelling tot zijn vorige eigenaar)? Ziet u fijne wandelingen, speelpartijen en regelmatige borstelbeurten helemaal zitten? En is Sherlocks dieetvoer voor uw portemonnee ook geen bezwaar? Wacht dan niet langer en  neem contact met ons op!

 

Tip: Stuur ons een email met uw/jullie gegevens zoals: gezinssituatie, andere huisdieren en hoe lang de hond ongeveer alleen thuis moet zijn. De email kan gestuurd worden naar: hond@haagsdierencentrum.nl .

 

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Sherlock een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Sherlock zegt dankjewel!