Naam Sheeba
Geslacht Vrouwelijk
Ras Amerikaanse Akita
Kleur Bruin-wit
Leeftijd
Geboortedatum 14/07/2017
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Ja, nadat ze gewend is.
Verlegen Ja.
Kan met katten
Kan met honden Wisselend
Kan met kinderen Oudere
Kan trap lopen
Kan alleen zijn Opbouwen
Kan in de auto Ja, maar vind het heel eng.
Zindelijk Met aandacht

Omschrijving

Deze knappe dame is Sheeba. Dat Sheeba geen leuk verleden heeft gehad, hebben wij hier goed kunnen merken. Ze is behoorlijk getraumatiseerd en was het vertrouwen in de mens helemaal kwijt. De reden dat Sheeba bij ons is afgestaan is haar angst. Beetje bij beetje hebben wij toch het vertrouwen van Sheeba kunnen winnen. Helaas is dit niet voldoende. Sheeba heeft echt een andere hond nodig om nog meer vertrouwen te krijgen.

Sheeba is een tijdje uit logeren geweest en daaruit is gebleken dat zij eigenlijk helemaal niet gewend is om in huis te leven. Alles binnen vindt ze heel erg eng! Ze wil het liefste buiten zijn. Wel vindt ze gezelschap erg gezellig. Sheeba houdt ervan (als ze je eenmaal kent) om met je te knuffelen en te stoeien. Wij zijn voor Sheeba daarom ook op zoek naar mensen met heel veel geduld. Maar ook naar mensen die al een sociale, stabiele andere hond hebben. Eigenlijk is het het belangrijkste dat Sheeba de ruimte buiten heeft en dat ze op haar gemak kan wennen aan hoe het “normale leven’’ er aan toe gaat. We hopen dat als ze een maatje heeft dat ze zich zekerder gaat voelen en ook uit eindelijk een fijn leven kan hebben in huis.

Sheeba kan wel wisselend reageren op andere honden. Het klikt daarom ook niet met elke hond. Ze heeft zo haar voorkeuren. Hier is ze wel met meerdere honden samen geweest.

Durft u de uitdaging aan te gaan met Sheeba? Heeft u een andere sociale, stabiele hond? Heeft u alle tijd en geduld om het vertrouwen van Sheeba te winnen? Vindt u het niet erg om meerdere keren hier langs te komen om die vertrouwensband op te bouwen? En heeft u genoeg ruimte? Neem dan snel contact met ons op!

Tip: Stuur ons een email met uw / jullie gegevens zoals: gezinssituatie, andere huisdieren en hoe lang de hond ongeveer alleen thuis moet zijn. De email kan gestuurd worden naar: hond@haagsdierencentrum.nl .

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Sheeba een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Doneer aan Sheeba

Kan je Sheeba niet adopteren maar wil je graag iets voor Sheeba doen? Met een van de onderstaande donaties kun je Sheeba helpen!

Sheeba zegt dankjewel!