Roosje Geadopteerd

< Terug naar overzicht
Naam Roosje
Geslacht Vrouwelijk
Ras Jack Russel
Kleur Bruin-Wit
Leeftijd Volwassen
Geboortedatum 01/04/2021
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Soms
Verlegen Nee
Kan met katten Onbekend
Kan met honden Wisselend
Kan met kinderen Oudere
Kan trap lopen Ja
Kan alleen zijn Opbouwen
Kan in de auto Onbekend
Zindelijk Onbekend

Omschrijving

Met veel plezier stellen we bij deze Roosje aan u voor. Dit schattige niet al te grote Jack Russel meisje liep alleen over straat. Zij werd van straat gehaald en veilig naar ons toe gebracht. Ze kreeg van ons de naam Roosje, een schattige naam, voor een schattig hondje. En hoewel Roosje zeker een schattig hondje is, is het soms ook wel een kleine draak. Wij zijn voor haar dan ook wel op zoek naar mensen met een beetje ervaring met het positief opvoeden van honden. Mensen die het actieve karakter van de Jack Russell kunnen waarderen en hier net zo van genieten als dat Roos dat zelf doet. Deze mensen gaan op zeker dolgelukkig worden van ons kleine draakje Roosje en gaan ook zeker heel veel lol met haar beleven.

 

De vorige eigenaar van Roosje heeft zich nooit gemeld. Wij weten dus niets over haar verleden. Was ze in haar vorige huis zindelijk? Heeft ze ooit geleerd alleen thuis te blijven? Etc.

 

Roosje heeft tijdens haar verblijf kennis gemaakt met de kinderen van een van onze medewerkers. Zij vond dit heel gezellig. Heel gezellig betekent voor Roos ook heel enthousiast en willen spelen en willen spelen betekent dan weer bijten en springen. Maar niets wat de kinderen van 8 en 10 jaar niet gewend zijn, dus het ging heel gezellig en de liefde voor Roos was ontstaan. Bij een volgend met bezoek van de kinderen werd er binnen gespeeld met een bal. Echter toen Roos met de bal in haar mand lag en een van de kinderen haar wilde aaien, haalde ze direct uit. Er waren geen verwondingen, maar wel een goede waarschuwing. Wij hebben dit zelf verder getest (zonder de kinderen) en zijn erachter gekomen dat Roos zowel speelgoed als eten in haar mand verdedigd met agressie. Dit is dan ook de reden dat we haar niet plaatsen in een huis met kinderen of andere huisdieren.

 

In het Dierencentrum kan ze wisselend reageren op andere honden. Soms is haar eerste reactie niet altijd gezellig, maar wie dan niet gelijk opgeeft en haar de kans geeft wat langer kennis te maken, ziet dan vaak daarna een andere Roos. Een Roosje die heerlijk kan keten met andere honden. In de zomer zocht Roosje vaak verkoeling in een van de hondenbadjes op onze velden, maar bij gebrek aan een hondenbadje, nam ze gewoon een duik in de waterbak.

 

We kunnen nog zoveel meer over haar vertellen, maar het verhaal is nu als best lang. Bent u nieuwsgierig geworden naar Roosje en wilt u meer over haar weten? Stuur ons dan een e-mail met uw/jullie gegevens zoals: gezinssituatie, andere huisdieren en hoe lang de hond ongeveer alleen thuis moet kunnen zijn etc. Vergeet ook uw telefoonnummer niet. De email kan gestuurd worden naar: hond@haagsdierencentrum.nl . Aangezien het momenteel nogal druk is binnen de muren, kan het helaas wel even duren voordat u antwoord terugkrijgt, maar we proberen echt zo snel mogelijk contact op te nemen!

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Roosje een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door: