Naam Mielo
Geslacht Mannelijk
Ras Kruising Herder/husky
Kleur Driekleur
Leeftijd 5 jaar
Geboortedatum 19/01/2019
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Knuffelkampioen
Verlegen wisselend per persoon
Kan met katten Nee
Kan met honden Wisselend
Kan met kinderen Oudere
Kan trap lopen Ja
Kan alleen zijn Ja, opbouwen
Kan in de auto Ja
Zindelijk Ja

Omschrijving

Mielo is met veel verdriet bij ons afgestaan, omdat zijn vorige eigenaar wegens omstandigheden niet meer voor hem kon zorgen. Nu is het aan ons de schone taak om voor deze sterke, lieve knuffelhond een perfect nieuw huis te vinden.

Wij hebben Mielo leren kennen als een hele leuke hond. In het begin was hij wat angstig, maar dankzij zijn grote liefde voor lekkers, won deze liefde het al snel van zijn angst.

Helaas heeft Mielo op zeer jonge leeftijd en ook op wat oudere leeftijd een paar zeer traumatische ervaringen gehad bij de dierenarts. Mielo is dan ook letterlijk doodsbang bij de dierenarts en daar overwint de liefde voor het lekkers het helaas niet van zijn angst. Hoe rustig onze dierenarts het ook aanpakt en hoe vaak wij ook alleen met hem op bezoek zijn geweest om alleen lekkers te gaan eten in de kliniek, zodra er iets “moet” gebeuren komt zijn angst terug. En dan gooit deze meneer letterlijk al zijn kilo’s en kracht in de strijd en dat, kunnen wij u vertellen, is nogal veel.  Uit pure angst en wanhoop hapt hij dan ook om zich heen. Wij zijn op een leuke manier hem gaan aanleren om een snuitje om te doen. Na heel veel oefenen en na het opbouwen van een betere band met hem, is het ons gelukt om hem te laten enten en onderzoeken door de dierenarts. Dit is echter wel iets waar zijn nieuwe eigenaar ook zeker rekening mee moet houden.

Mielo heeft een schitterende vacht. Zijn mooie vacht vergt echter ook het nodige onderhoud. Ook om zijn vacht te kammen en eventuele klitten weg te knippen, moet er al iets van een vertrouwensband zijn tussen u en Mielo. Wellicht stelt u het zelf ook niet op prijs als een vreemde ineens uit het niets uw haar begint uit te kammen? Mielo denk hier hetzelfde over 😊. Mielo stelt wederzijds respect erg op prijs.

Buiten deze aandachtspunten gedraagt Mielo zich doorgaans als een slimme ondeugende draak. Mielo geniet vaak zo lang mogelijk van het spelen op het veld of op de patio en heeft dan ook weinig boodschap een het feit dat wij hem daarna graag willen aanlijnen en hem terug naar zijn kennel willen brengen. Nou ja, weinig boodschap? Hij ziet dit vrijwel direct als een teken om zijn pretbek op te zetten, zijn oren in spelstand te draaien en zijn poten in spelstand te plaatsen en ons te verleiden tot een te lang durend spelletje “Pak-me-dan-als-je-kan-ik-laat-mij-voorlopig-toch-niet-pakken”.

Met andere honden is Mielo over het algemeen heel sociaal. Om zijn dagelijks pak-mij-dan-spelletjes een beetje goed te maken, helpt hij ons dat ook graag mee om andere uitvallende honden te leren dat uitvallen niet nodig is. Daar zijn wij Mielo heel dankbaar voor.

Mielo was in zijn vorige huis netjes zindelijk en kon ook goed alleen thuis blijven. Natuurlijk is een nieuw huis altijd weer spannend en zal het alleen thuis blijven rustig opgebouwd moeten worden.

Zou u graag meer willen weten over Mielo en wellicht met hem kennis willen maken? Heeft u ervaring met het positief opvoeden van honden? Vindt u het geen bezwaar om Mielo wat vaker bij ons te komen bezoeken voordat hij met u mee naar huis kan gaan? Staat u letterlijk stevig in uw schoenen tijdens een wandeling met Mielo of een enthousiaste begroeting (foutloos uitgevoerd met twee poten op de grond, twee poten tegen u aan en een neus in uw gezicht)? Wacht dan niet langer en laat het ons en Mielo weten!

Stuur ons een email met uw/jullie gegevens zoals: gezinssituatie, andere huisdieren en hoe lang de hond ongeveer alleen thuis moet zijn. De email kan gestuurd worden naar: hond@haagsdierencentrum.nl .

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Mielo een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Doneer aan Mielo

Kan je Mielo niet adopteren maar wil je graag iets voor Mielo doen? Met een van de onderstaande donaties kun je Mielo helpen!