Litha Gereserveerd

< Terug naar overzicht
Naam Litha
Geslacht Vrouwelijk
Ras Kruising middel
Kleur Bruin
Leeftijd Bijna 2
Geboortedatum 01/12/2021
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Ja als ze je kent
Verlegen Alleen in het begin
Kan met katten Nee
Kan met honden Wisselend
Kan met kinderen Oudere
Kan trap lopen Onbekend
Kan alleen zijn Onbekend
Kan in de auto Onbekend
Zindelijk Met begeleiding

Omschrijving

Litha is bij ons binnengebracht nadat zij achtergelaten was bij een supermarkt. Wij hebben helaas nooit de oude eigenaar van haar kunnen spreken. Litha vindt onbekende mensen en nieuwe situaties erg eng. Gelukkig hebben wij met veel geduld haar vertrouwen beetje bij beetje kunnen winnen. Onbekende mensen zullen met hetzelfde geduld haar moeten laten zien, haar vertrouwen waard te zijn.  Wie haar vertrouwen heeft, krijgt een heel lief, knuffelig hondje te zien.

 

Litha was erg mager toen ze bij ons binnen kwam. Ondanks wekelijkse controles bij de dierenarts en heel veel liefde van alle medewerkers blijft het een uitdaging om haar goed aan het eten te krijgen. Wij zouden haar graag nog wat zwaarder zien dan de 6,8 kilo die ze nu is. Ze krijgt momenteel kleine brokjes met vers vlees uit de vriezer. Het vlees wordt met veel liefde voor haar gehaald. Alleen is het nu echt tijd voor een fijn huis, met mensen die met dezelfde liefde haar eten halen!

 

Om haar te laten wennen aan mensen en in de hoop dat ze beter gaat eten, is zij geregeld overdag op ons kantoor geweest.

Ze vindt het heerlijk om op kantoor lekker te chillen in een fijne stoel of gezellig op schoot. Op een enkel plasje na is zij op kantoor zindelijk geweest.  Wij weten niet of zij in haar vorige huis geleerd heeft om alleen thuis te blijven.

 

Met andere honden is Litha wisselend. De een vindt ze leuk, de ander niet.

In de kennel woont Litha overdag samen met een ander teefje. Samen spelen en in een mand liggen vindt ze heel gezellig. Omdat wij merken dat Litha veel steun haalt uit een andere hond als het hiermee klikt zijn we voor haar op zoek naar een huis waar al een andere sociale hond woont.

 

Wilt u na het lezen van bovenstaand verhaal en het zien van haar foto’s graag meer informatie over haar? Heeft u een andere hond die ook graag een maatje voor het leven wil? Heeft u genoeg geduld, liefde en tijd om haar te leren kennen?

 

Stuur ons dan een email met uw/jullie gegevens zoals: gezinssituatie, andere huisdieren, hoe lang de hond ongeveer alleen thuis moet zijn. De email kan gestuurd worden naar: hond@haagsdierencentrum.nl .

Momenteel is het echter ontzettend druk, hierdoor kan het zijn dat wij niet zo snel kunnen antwoorden als dat wij zouden willen. Wij doen ons best om zo snel mogelijk contact op te nemen, maar de verzorging van de dieren gaat voor en wij hopen op uw begrip hiervoor.

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Litha een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door:

Doneer aan Litha

Kan je Litha niet adopteren maar wil je graag iets voor Litha doen? Met een van de onderstaande donaties kun je Litha helpen!