Kokkie Geadopteerd

< Terug naar overzicht
Naam Kokkie
Geslacht Mannelijk
Ras X terriër
Kleur Wit met zwart
Leeftijd 11 jaar
Geboortedatum 01/08/2011
Gesteriliseerd / Gecastreerd Ja
Knuffelen Ja, als hij je goed kent.
Verlegen In het begin
Kan met katten Ja
Kan met honden Wisselend
Kan met kinderen Onbekend
Kan trap lopen Onbekend
Kan alleen zijn Opbouwen
Kan in de auto Onbekend
Zindelijk Met begeleiding

Omschrijving

Het leven zit niet altijd mee. Nadat de eigenaar van Peppie en Kokkie overleed, werden zij naar de dierenarts gebracht en werden zij ontdaan van hun vervilte vacht en veel te lange nagels. Ook werd er begonnen met de behandeling van hun oorontstekingen. Hierna werden zij naar ons toe gebracht.

 Hier ging de medische behandeling nog even verder. Het gebit van Kokkie was heel slecht en er moesten dan ook de nodige tanden en kiezen getrokken worden. Ook is hij gecastreerd. Vanwege zijn aanhoudende oorontstekingen is hij op hypo-allergeen voer gezet en gelukkig hielp dit goed en was hij er klaar voor om naar een nieuw huis te vertrekken. Helaas gold dit voor zijn vriendinnetje niet. Haar huidproblemen en oor- en oogonstekingen waren hardnekkiger. Maar na vele wasbeurten, zalven, antibiotica-kuren en dieetvoer etc. bloeide ook Peppie zienderogen op. Tussen al deze behandelingen door werden zowel door de verzorgers als de vele lieve vrijwilligers hun dagen gezelliger gemaakt met wandelingen en knuffelpartijen.

Steeds dichter kwamen wij samen met hen bij de dag dat ze klaar waren om op zoek te gaan naar een nieuw thuis.

En toen sloeg het noodlot toe. Bij Peppie werd een bult geconstateerd deze werd goed in de gaten gehouden, maar bleek een zo’n kwaadaardig en snel groeiend tumor te zijn dat wij en Kokkie afscheid van haar hebben moeten nemen.

U zult begrijpen dat wij voor onze charmante, lieve man op leeftijd, nu met spoed op zoek zijn naar een heel fijn eigen thuis. Een thuis waar hij liefdevol wordt opgevangen en nog een fijn aantal jaren weer “het beste en liefste vriendje” van iemand mag en kan zijn.

 Waar bij Peppie de vaart er wel een beetje uit was, is dat bij Kokkie nog niet echt het geval. De uitdrukking: “je bent zo oud als je je voelt” gaat voor deze man wel op en zo oud voelt hij zich nog niet. Hij wordt blij van speelgoed, vindt wandelen heel gezellig en is ook niet te beroerd om soms een hond op een afstandje luidkeels te vertellen wat hij van hem of haar vindt.

Heeft u nog een plekje over naast u op de bank? En heeft u genoeg tijd en liefde over voor onze knappe Kokkie? Wacht dan a.u.b. niet langer en stuur ons een e-mail.

 

Tip: Stuur ons een email met uw/jullie gegevens zoals: gezinssituatie, andere huisdieren en hoe lang de hond ongeveer alleen thuis moet zijn. De email kan gestuurd worden naar: hond@haagsdierencentrum.nl .

 

Ik ben geïnteresseerd

Denk je dat je Kokkie een fijn thuis kunt bieden? Stuur ons dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Ken je iemand die geïnteresseerd is?

Vertel het door: